Nieuwe hotspot De Vrije Wolf

De gevangenis gaat vanaf april 2015 over op een geheel nieuwe fase in haar bestaan: tijdelijke gebruikers. Onder de naam ‘De Vrije Wolf’ kan straks iedereen in de gevangenis terecht.

de-vrije-wolf-tijdelijke-naam-gevangenis-wolvenplein

Bewaakt & Bewoond heeft een contract afgesloten met cateraar Bakx & Meijer. Onder de naam ‘De Vrije Wolf’ (niet die in Drenthe, maar Wolvenplein) komt tijdelijk gebruik als werkplek, voor een middag, avond of dag. Wil je dus vanaf april 2015 iets organiseren in de gevangenis met de familie, de collega’s, de vereniging of club, je dient het te regelen met Thijs Bakx. De website van de cateraar zit onder www.bakxenmeijer.nl

In de gevangenis komt meer horeca. Bewaakt & Bewoond is nog in het selectieproces voor een uitbater van het voormalige ‘ISD-huis’. In dat voorpand van de gevangenis, grenzend aan de tuin met de singel, wordt een dagcafé gevestigd. Binnenkort verwachten we met meer nieuws te komen.

Persbericht

Floris Zwolsman van Bewaakt & Bewoond heeft op 18 maart 2015 het nieuws wereldkundig gemaakt: in april gaan de deuren van de gevangenis open onder de naam De Vrije Wolf.

Voor het eerst in bijna 160 jaar gaan de zware ijzeren deuren van gevangenis Wolvenplein ook voor brave burgers open. Vanaf april heet het monumentale pand De Vrije Wolf en verandert de bajes in een veelzijdig complex met werkplekken, cultuur, evenementen en The Village Coffee. De Vrije Wolf is een concept van leegstandbeheerder Bewaakt & Bewoond en wordt uitgevoerd in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf. 

Vrije Wolf met het huisstijl ontwerp van De Zaak P

Tijdelijke gebruikers

De Vrije Wolf is een tijdelijke bestemming van de monumentale gevangenis aan het Wolvenplein. Het concept is bedacht door leegstandbeheerder Bewaakt & Bewoond. De uitvoering gebeurt in samenwerking met Utrechtse partners, waaronder cateraar en evenementenorganisator Bakx & Meijer, koffiezaak The Village en de ontwerpers van De Zaak P.

Begin april nemen de eerste zelfstandigen hun intrek in De Vrije Wolf, waaronder De Zaak P. Dat kan in een voormalige cel of in één van de grotere ruimtes die beschikbaar zijn. Ook bedrijven en zelfstandigen die geen werkplek in De Vrije Wolf hebben, kunnen hier een bespreking, bedrijfspresentatie of brainstormsessie organiseren.

Beheerder Floris Zwolsman van Bewaakt & Bewoond: “De Vrije Wolf wordt een bruisende plek waar starters en zzp’ers kunnen werken, waar nieuwe ideeën kunnen ontstaan en waar je met vrienden kunt afspreken. Bijvoorbeeld in onze horeca, op het terras of tijdens één van de events die bij ons georganiseerd gaan worden.”

De fotogenieke locatie, centrale ligging en de bijzondere vertrekken, maken De Vrije Wolf tot de ideale plek voor (culturele) evenementen en festivals. Straks kan dat met een expositie in de oude cellen, een optreden op een luchtplaats of een trouwerij in de oude kapel. De tentoonstelling van UtrechtDownUnder en kunstmanifestatie Hacking Habitat staan al in de planning.

Eten en drinken van The Village

The Village Coffee opent een nieuwe hangout in De Vrije Wolf. Natuurlijk drink je daar de lekkere kwaliteitskoffie die je gewend bent, maar ook voor goed eten kun je hier terecht. The Village in De Vrije Wolf krijgt een eigen bakkerij en een kleine kaart met ontbijt, lunch, avondeten en borrelhappen. Alle gebruikte ingrediënten zijn van hoge kwaliteit en zoveel mogelijk biologisch.

Het grote terras aan het water zou zomaar de favoriete relaxplek van Utrecht kunnen worden deze zomer. Totdat The Village officieel open gaat, kun je in De Vrije Wolf verschillende pop-up-initiatieven van hen verwachten.

Reacties zijn gesloten.