Vrijwilligers gevraagd

De te starten Stadstuinderij op Wolvenburg vraagt vrijwilligers. Ook voor Culturele Zondag op 3 mei zoeken we vrijwilligers die willen gaan rondleiden.

Stadstuinderij Wolvenburg – De Groene Wolf

Stadstuinderij

Op donderdag 5 maart zijn de initiatiefnemers van de Stadstuinderij samen met hovenier/kunstenaar Hans van Lunteren en de mensen van Bemuurde Grond rondgeleid en zijn plekken aangewezen waar de tuin mag komen.

Woensdag 11 maart willen we samen met geïnteresseerde vrijwilligers plannen maken. De uitnodiging is voor iedereen die aan de stadstuinderij als vrijwilliger een bijdrage wil geven. De bijeenkomst vindt plaats in het atelier van Frans Boon om 20.00 uur, Ridderschapstraat 39. Daarbij zijn ook de mensen van Bemuurde Grond aanwezig. Zij geven een korte presentatie.

Graag tot woensdag 11 maart, de Stadstuinderijgroep

culturele-zondag-3-mei-utrecht-40-45

Vrijwilligers voor de culturele zondag van 3 mei

Stadsdorp Wolvenburg gaat op 3 mei rondleidingen verzorgen door het gevangeniscomplex met een verhaal over de bezettingstijd, Utrecht 40-45. Wie gaat ons helpen met de rondleidingen en wil dit ook vaker gaan doen?

De Culturele Zondag van 3 mei staat geheel in het teken van Utrecht 40-45. De witte en zwarte bladzijden uit deze periode worden opengesteld. Gevangenis Wolvenplein was een zwarte bladzijde. De kunsttentoonstelling Utrecht Down Under is die dag tegen een gereduceerd bedrag open en bezoekers kunnen de speciale rondleiding krijgen.

Voor 3 mei en andere gelegenheden worden vrijwilligers als rondleiders gevraagd. Bettina van Santen gaat op 3 mei een deel van de rondleidingen verzorgen. Over de gevangenis en de periode van WO II is voldoende informatie beschikbaar. We gaan ons gezamenlijk voorbereiden op het verhaal over de gevangenis en het thema van de culturele zondag. Meld je via wolvenburg@gmail.com bij Bert Poortman.

Tekenaars gevraagd voor de tekenwedstrijd

De tekenwedstrijd voor ‘MIJN WOLVENBURG’ loopt nog tot en met zondag 15 maart. Iedereen heeft al jong leren tekenen, nu kun je dat talent inzetten voor een nuttige bestemming: de herbestemming van Wolvenburg. Er zijn nog veel meer plannen nodig!

Op zaterdagmiddag 14 februari presenteerde Stadsdorp Wolvenburg in zaal Moira de door haar gemaakte brochure: ‘Wolvenburg – de toekomst van een bolwerk in Utrecht -‘. Het werd het startsein voor de ‘tekenwedstrijd’. Teken uw eigen plan en laat ons het resultaat zien.

Mail uw tekening naar ons (wolvenburg@gmail.com). Alle tekeningen komen op de website (op verzoek anoniem) en een jury beloont de mooiste (bij het vorig nieuwsbericht is het tekenblad met de brochure te vinden).

utrechtdownunder

1 t/m 31 mei UtrechtDownUnder – ONDER CONTROLE

Actuele beeldende kunst in de gevangenis: het projectteam van Kunstliefde organiseert de tweede editie van UtrechtDownUnder in de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein.

Uit 268 kunstenaars die documentatie inzonden zijn door een externe selectiecommissie ca 36 kunstenaars geselecteerd die uitgenodigd worden werk aan te leveren voor de tentoonstelling ONDER CONTROLE.

Reacties zijn gesloten.