In de wachtstand en NIET te koop

Een ‘Te koop’ bord is op maandag 13 januari 2020 geplaatst. Het zou de start voor de verkoop markeren. Het Te koop is op 20 januari weer verwijderd.

Het Rijksvastgoedbedrijf bestelde het reclamebord te vroeg. De gemeente en het Rijk zijn het nog niet eens over de voorwaarden van de verkoop. De verkoop is NIET gestart.

Als de verkoop gaat plaatsvinden is dat onder voorwaarden van het Rijk en de Gemeente gezamenlijk. Die voorwaarden zijn verwoord in een visiedocument, maar daarover is nog geen akkoord.

Het visiedocument is in 2017 en 2018 voorbereid en in 2019 in de gemeenteraad behandeld. De gemeenteraad was het niet eens met die visie. Dat is duidelijk geworden na de vergadering van de gemeenteraad van 18 juli 2019, zie de site ‘visie’. Amendementen en moties zijn aangenomen om het Visiedocument aan te passen.

Wethouder Klaas Verschuure heeft van de gemeenteraad nog wat huiswerk meegekregen om met het Rijk te bespreken. Eigenaar het Rijk weet sindsdien waar ze aan toe is. Maar Wolvenburg staat in de wachtstand.

Radiostilte

Tot 14 februari 2020 kon wethouder Verschuure nog niet rapporteren aan de gemeenteraad wat het overleg over de moties, amendementen en een verzoek had opgeleverd. De gemeente en het Rijk waren er nog niet uit. Niet dat we het fijne daarvan wisten, want er is geen, geen enkel, contact met de gemeente of het Rijk.

De gemeente en het Rijk communiceren uitsluitend via de officiële kanalen. Ofwel, leggen alleen aan het bestuur of de politiek verantwoording af. Voor het publiek heerst er daardoor radiostilte en rest de wachtstand. Lees meer op ‘Binnenkort start de verkoop‘.

Wanneer het Rijk de verkoop wel start is ons niet bekend. Het Biedboek.nl geeft geen duidelijkheid over de planning van herbestemming en verkoop ander dan ‘Verwacht’. Maar dat bericht is inmiddels vijf jaar oud. De planning van Stadsdorp Wolvenburg blijft actueel, zie de site ‘verkoop’.

Het tijdelijk gebruik van de gevangenis gaat onverminderd voort. De Escaperoom is in trek, vele groepen boeken voor activiteiten in De LiK en wij zijn druk met rondleidingen. Ook de vele (tijdelijke) werkplekken zijn in gebruik.

Wolvenburg in de Wachtstand
Kunstwerk van Susanne Willems ‘de wolf’

Voor wie nog een tijdelijke werkplek zou willen, af en toe komt er een ruimte beschikbaar. Informeer bij Bewaakt & Bewoond.

laatste bewerking van dit bericht op 19-01-2020/16-02-2020

Reacties zijn gesloten.