Copacabajes en Geflikt

Copacabajes is de zomeractiviteit in De LiK op de dagen donderdag-zondag. Tevens is het de kans om de expositie Geflikt te zien.

Copacabajes

Een strand waarmee je je kunt wanen in de Braziliaanse zon, dat wordt de zomeractiviteit in De LiK. Copacabajes is van 19 juli tot 25 augustus open op donderdag en vrijdag vanaf 15.00 uur tot 23.00 en zaterdag en zondag vanaf 13.00 uur.

Binnen de besloten muren van de luchtplaats is een strand gemaakt met zitjes en horeca. Op verschillende dagen zijn er activiteiten met de partners tijdens de Copacabajes; Podium Papegaai, Gajes in de Bajes met Kleddernat, Terrence Sessions, Kranck, Meisjes van de Wijn, Fever Tree, Hermit Gin en WTVR. Er is speciaal bier, het door De Leckere gebouwen Geflikt.

Voor meer, de link gaat naar de site van Copacabajes.

Tentoonstelling Geflikt

Flikken, geflikt; iemand een kunstje flikken; iemand een streek leveren. Als dat erg genoeg was, dan werd je opgesloten in …..De Lik. Nu de ideale locatie om kunst tot leven te brengen. Aankomende zomer zal van 19 juli tot en met 25 augustus de expositie Geflikt in de Lik te zien zijn.

Deze gratis toegankelijke expositie geeft een grote diversiteit aan moderne kunst, streetart en graffiti. De creatieve samensteller van deze expositie is de Utrechtse kunstenaar L-Tuziasm. Op vrijdag 19 juli heeft wethouder Anke Klein de expositie Geflikt 2019 geopend.

De volgende kunstenaars zullen in ieder geval hun opwachting maken;

  • Udo Braehler, Mixed media schilderkunst
  • OX Alien, Graffiti/ Street art
  • Bram Boomgaardt, Schilderkunst
  • Philip Jordan a.k.a. Teddies in Space Graffiti/ Street art
  • Franklin Plein, Rauwe straatfotografie.
  • Severin van Beek, Tekenen/ schilderen/ naalden
  • Joris Diks, Illustratie en grafiek/ Zeefdrukken
  • Robert Roest, Schilderkunst
  • L-Tuziasm, Schilderkunst
  • Annemiek Vera, Schilderkunst

De kunstenaar ziet de expositie als een mogelijkheid om veelzijdigheid te laten zien op een ongebruikelijke monumentale locatie. ‘Het is een bijzonder contrast tussen leven in gevangenschap en de vrijheid die wij ervaren als makers. ’

De expositie legt een verbinding tussen verschillende moderne stijlen van heel verschillende kunstenaars. Van mixed media kunstenaar Udo Braehler tot internationaal opererend streetart artiest OX Alien uit Rotterdam. De expositie bevat een veelvoud aan vormen van verbinding en grensvervaging, tussen disciplines, tussen kunstenaars en werkwijze, en tussen zogenaamd hoge en lage cultuur. Uitgangspunt voor de expositie is het experiment, de ontmoeting, en het proces van het maken.

L-Tuziasm is dankbaar dat collega’s hun medewerking aan de expositie verlenen. ‘We hebben dit echt samen Geflikt!’

Reacties zijn gesloten.