Brochure Wolvenburg

Stadsdorp Wolvenburg heeft de brochure Wolvenburg – de toekomst van een bolwerk in Utrecht – uitgebracht

Brochure – Wolvenburg, de toekomst van een bolwerk in Utrecht

De aanleiding

Eigenaar het Rijk gaat bolwerk Wolvenburg verkopen, aan de meest biedende partij met het beste plan. Over het meest bieden kunnen we ons een voorstelling maken, meer euro’s, maar wat is het beste plan?

Verbouwen en aanpassen zal moeten: de gevangenis is niet duurzaam geschikt voor andere bestemmingen. Op het bolwerk staan veel gebouwen, die zijn er in de loop van de tijd gekomen. Waarom zou alles daarvan een nieuwe bestemming moeten krijgen? Het kan ook de kans zijn om dit stadscentrum meer open ruimte en groen terug te geven. Wat mag wel en wat is niet gewenst? Wij willen het Rijk, de gemeente en de nieuwe eigenaar daarover niet alleen laten beslissen en hen bijstaan met ideeën en mogelijkheden.

De brochure en uw ‘droom’

De brochure is bedoeld om te helpen bij het nadenken over de toekomst van Wolvenburg. Ze geeft een beschrijving en tekeningen van de gebouwen op het bolwerk. Ook de eerste ‘dromen’ voor een nieuwe toekomst staan in de brochure. Allen geven een andere invulling van het bolwerk waarbij we ons niet teveel laten hinderen door het monumentale karakter van gebouwen. Het zijn onze ‘dromen’ over het nieuwe bolwerk.

De brochure is huis aan huis verspreid in de directe omgeving. De brochure is als PDF onder de link te downloaden. Maar wat vindt u ervan? Ook u kunt uw ‘droom’ op papier zetten. Bij de brochure is een teken­blad gevoegd waarop alle ruimte is voor een eigen invulling. Teken uw eigen plan en laat ons het resultaat zien. Mail uw tekening naar ons, of bezorg ze.

Deze ‘tekenwedstrijd’ is een tussenstap in het proces naar een nieuwe bestemming.

Reacties zijn gesloten.