Verkeer en lege parkeerplaatsen

Deze keer aandacht voor verkeer, historie in de buurt en de vraag waarom overdekte parkeerplaatsen in de Wolvenhof leeg blijven staan.

De buurt van gevangenis Wolvenplein

Het verkeer in de Wittevrouwenstraat en Voorstraat

De eerste avond van de drie avonden waarin de buurt meepraat over de herindeling van de Wittevrouwenstraat-Voorstraat is achter de rug. Meer dan 100 bewoners en ondernemers zijn betrokken bij het maken van de plannen.

De gemeente had er een mooi programma van gemaakt: in verschillende ronden werd de toekomst beoordeeld. Dat gebeurde in groepen van maximaal acht deelnemers aan een tafel. Thema’s waren auto’s met parkeren, fietsen en fietsstallingen, voetgangers en hindernissen.

Er zijn bewoners en bezoekers: allen eisen hun plek op. De fiets claimt meer ruimte, de voetganger heeft wensen en de auto moet nog steeds kunnen. Gaat dat lukken? De problematiek is niet alleen met een andere straatindeling op te lossen. De wijkraad Binnenstad bepleit een bredere visie op het verkeer in, naar en door de binnenstad. Wij zijn het daar mee eens en beraden ons over het aangaan van een bredere discussie.

Garage Immink

Het hoekpand Ridderschapstraat-Wittevrouwenstraat is in 1912 als autofabriek in gebruik genomen. Het pand is onlangs in oude luister hersteld met de reclame-ornamenten van de fabriek op het dak.

De historie van de plaats gaat verder terug. Hier was tot 1663 het Wittevrouwenklooster gevestigd op een groot terrein. Op dit moment is er het dagcafé Puschkin gevestigd.

Onlangs zijn op het pand informatieborden aangebracht. De onthulling werd gedaan door wethouder Kees Geldof en eigenaresse Cherrylyn Ton. De informatie is aangereikt door Ridderschapkwartier.

Lege parkeerplaatsen

Van een parkeerplaats op straat naar de garage, dat zou mogelijk zijn bij parkeergarage Wolvenhof. De garage heeft meer dan 50 plaatsen en 20 daarvan worden beheerd door de gemeente. In de buurt zijn bewoners op zoek naar een veilige parkeerplaats. Bij vragen meldt de gemeente dat er geen parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

Toch zijn 15 van de 20 plaatsen van de gemeente al jaren leeg. Wie lost dit raadsel op?

Reacties zijn gesloten.