Wolvenburg – van verborgen naar toegankelijk

Verborgen of/en toegankelijk, in dit mei nieuws aandacht voor de klankbordgroep met de gemeente en het Rijksvastgoedbedrijf, Wijkconnect en een in memoriam.

toegankelijk
Panorama Wolvenplein – tekening subsoda

Wolvenburg – van verborgen naar toegankelijk

De eigenaar van Wolvenburg, het Rijk, is in overleg met de gemeente over wat er op het bolwerk mag komen. Stadsdorp is één van de partijen waarmee wordt gepraat. Wij maken het een keuzeproces, waarbij overigens het ook en/en kan worden, bijvoorbeeld van buiten verborgen met de muren en toegankelijk door het vanaf het Wolvenplein open te stellen inclusief de binnenplaatsen.

Wordt het voor de buurt en de stad kiezen of en/en:

verborgen – toegankelijk

rust – levendigheid

eenzijdige functie – divers

monument – duurzame toekomst

openbaar publiek – gesloten privé

bereikbaar – beperkte toegang

groen en luw – parkeerdruk en verkeer

De toekomst ligt open, maar is niet vrij van het verleden. De uitdaging zal zijn om de wensen van de buurt te verenigen met een exploitabele invulling van het gebouw. Stadsdorp Wolvenburg pleit voor het combineren van een aantal functies in het gebouw.

Stadsdorp Wolvenburg heeft de wens om de buurt expliciet te betrekken bij de herbestemming, gedurende het gehele traject. Het gaat om de balans tussen het behouden van de huidige kwaliteiten van de buurt en vinden van de nieuwe bestemming als een toegevoegde waarde voor de stad en passend bij de buurt.

Wijkconnect

Het aantal deelnemers aan de website wijkconnect.com/utrecht/binnenstad groeit gestaag. Na een vlotte start in september vorig jaar waren er begin 2017 al 190 buren aangemeld. Op dit moment zijn dat er 213. Er kan nog meer bij, dus nodig ook jouw buren uit. En laat iedereen zich dan meteen ‘zichtbaar’ maken!

Wijkconnect werkt simpel, voor wie bij de zang op zoek is naar pianobegeleiding, of een tweede leven aan tuinstoelen wil geven of hulp nodig heeft om tekst te verwerken. Met Wijkconnect vind je elkaar en in de buurt.

Stadsdorp Wolvenburg ondersteunt deze website, omdat het onze ‘leden’ een mogelijkheid biedt om met elkaar in contact te komen/ te blijven. Dus niet alleen op de maandelijkse borrel, of de verschillende bijeenkomsten of het buurteten, maar ook online! Het adres van de website is: www.Wijkconnect.com/utrecht/binnenstad

In Memoriam – Frans Davidis

Oud-gevangenisbewaarder en buurtbewoner Frans Davidis is onlangs overleden op 81- jarige leeftijd. In 1968 is hij als gevangenis­bewaarder begonnen op het Wolvenplein en kreeg al spoedig een woning op het terrein. Frans was in zijn werk bekend om zijn tomeloze inzet. Uit nieuwsgierig­heid naar de beweeg­redenen van gedeti­neer­den boeide het werk hem tot het laatst.

Na zijn pensioen bleef hij met zijn vrouw wonen in een voormalige dienstwoning. Thuis hield hij van gezel­schap. Zijn gezondheid was al een tijdje broos. Met bajesverhalen hebben we enkele portretten van hem gemaakt.

Buurtstroom Molenstraat

De eerste zonnecentrale in de buurt gaat binnenkort leveren. Na de start van de verkoop van panelen in januari zijn inmid­dels alle 104 panelen verkocht. Stedin gaat de aansluiting leggen naar het gebouw in de Molenstraat. Energie-U regelt de installatie en eind juni kan naar verwachting de zon haar energieke werk leveren.

Zamibo Utrecht Presents: Borrel in de Bajes

Op zaterdag 13 mei komt Vrijmibo Utrecht in samenwerking met De LiK met iets wel heel speciaals: de ZaMiBo! De kaartjes voor de 600 bezoekers zijn allen verkocht!

Op deze legendarische Utrechtse locatie gaan ze los op de lekkerste discoplaatjes in Cellengang-B, bidden ze dat ze nooit meer naar huis hoeven in de Kapel, staan ze te smullen op de Luchtplaats omgeven door de lekkerste streetfood en vechten ze om de vetste vintage kleding in de Expeditie-gang! Helaas, uitverkocht.

Reacties zijn gesloten.