Urban Trail op Paasmaandag en ander nieuws

Op Paasmaandag was het zover: een kort bezoek voor 3.000 hardlopers van de Urban Trail, dwars door de binnenstad en diverse gebouwen. In de gevangenis ontstond een opstopping.

Er was de afgelopen maand meer te doen, zoals de eerste dagen voor een exclusief diner in De Lik. Zij waren een succes. Inmiddels weet Turkije de gevangenis ook te vinden, Evlat Kokusu was op bezoek.

Urban Trail door de gevangenis

Een serie verrassende locaties was geselecteerd voor de route van de Urban Trail in Utrecht; een hardloopparcours van zo’n 10 kilometer dwars door gebouwen, binnentuinen en steegjes. Die vond plaats op Paasmaandag 17 april.

Hardlopend Utrecht heeft zich vermaakt met een route door Sterrenwacht Sonnenborgh, Fietsenstalling Vredenburg, de Universiteitsbibliotheek, de Bibliotheek, Gevangenis Wolvenplein, Pandhof Sante Marie en het Stadhuis.

Zo’n 3.000 deelnemers hebben de route gelopen. In de gevangenis was het dringen voor de trap, of wilde iedereen er zo snel mogelijk weer uit? Na afloop was er brunch op het Janskerkhof, frisjes kon er afgekoeld worden in de zon.

De Urban Trail is geen wedstrijd en kent dan ook geen tijdregistratie. Het deelnemersveld bestond uit geoefende lopers voor wie de tien kilometer geen uitdaging is, maar ook uit gelegenheidssporters die de laatste kilometers flink moesten afzien. De Urban Culture Run is onderdeel van het Uitfeest, de opening van het culturele seizoen. Zie www.utrechturbantrail.nl/

paasmaandag
paasmaandag
paasmaandag

Dineren in De Lik

In maart heeft exploitant cateraar Bakx & Meijer voor het eerst haar pop-up restaurant gehad. Op drie avonden kon er een vijf-gangen diner genoten worden. Het geheel werd zeer smaakvol opgediend in de lange gevangenisvleugel.

Met aangepaste verlichting en sfeervol meubilair was het goed toeven voor de 80 gasten. De drie avonden waren in een enkele dag uitverkocht. In april volgt een herkansing, welke dagen is nog niet bekend. Hou daarvoor de facebook pagina van De Lik in de gaten.

De gevangenis op TV in Turkije

Er zijn al mooie beelden van onze gevangenis te zien! Inmiddels wordt Wolvenplein bekend tot ver buiten onze landsgrenzen. Heel Turkije zat aan de buis gekluisterd toen Evlat Kokusu op bezoek was.

Yakında Kanal D’de izleyicisi ile buluşacak Evlat Kokusu’nun Amsterdam çekimleri sırasında Utrecht Wolvenplein Hapishanesi kapatıldı! De opnamen vonden al enkele maanden geleden plaats. De uitzending was op 10 maart j.l.

Reacties zijn gesloten.