Stadsdorp Wolvenburg in de Binnenstadskrant

In de Binnenstadskrant van november 2013 staat een artikel over het initiatief Stadsdorp Wolvenburg. Buurtgenoot Elaine Vis heeft de initiatiefnemers geïnterviewd en Gerard Arninkhof zorgde voor een bijpassende foto.

2013-1030-stadsdorp-wolvenburg-susan-esther-bert-foto-gerard-arninkhof
De initiatiefnemers Susan Rietveld, Esther de Koning en Bert Poortman

In het artikel in de Binnenstadskrant vertellen we ons plan: Bedenken we een nieuwe bestemming voor andermans eigendom? Die nieuwe bestemming moet er komen als de gevangenis dicht gaat. Kan in de toekomst Wolvenburg voor ons als buurt en Utrecht als stad het leven verrijken? Wij gaan actief op zoek:

130501-binnenstadskrant-stadsdorp-wolvenburg-brengt-dromen-in-kaart

Op donderdag 21 november 2013 heeft RTV Utrecht opnamen gemaakt voor een kort nieuwsitem over ons initiatief. Zo hopen we het initiatief te verbreden en de basis voor onze verdere plannen een goede landing te geven.

Gevangenis nog verboden terrein

Het nemen van een opnames door RTV Utrecht ging niet zo maar. Het terrein van Justitie is verboden te betreden voor onbevoegden. De fotograaf en initiatiefnemers werden gesommeerd het terrein te verlaten. Ook voor de deur van buurtbewoonster Esther mocht het niet, zij heeft slechts recht van overpad.

Na wat uitleg zijn de opnamen in enkele kwartiertjes afgerond. Vrijdag 22 november 2013 is het item gepland voor het nieuws van RTV Utrecht.

Ondertussen staan op deze website al honderden ideeën verzameld voor een nieuwe toekomst van de straks te sluiten gevangenis. Tsja, we zijn met bijna 100 aangemelde buurtgenoten en hebben nog allemaal onze eigen dromen daarover.

Reacties zijn gesloten.