Overbruggingstijd tot de verkoop

Overbruggingstijd: het tijdelijk gebruik van de gevangenis gaat voort. Maar het voorbereiden van de verkoop, een verzuchting: wat duurt het lang!

Jong werkend Utrecht de Vrijmibo komt op zaterdag 12 mei, Nieuwe Buren is op bezoek (geweest) en op 4 mei werd op dit adres herinnerd aan de periode 1940-1945, met Joodse Huizen van Verzet.

Wat duurt het lang!

Om een gebouw een nieuwe bestemming te geven, ook nog eens een gevangenis, dat gaat niet maar zo. We zijn nu bijna 5 jaar verder na de aankondiging van de sluiting. De Vrije Wolf is er sinds april 2015. En waar zitten we nu? Waarschijnlijk halverwege.

Hoe is dan met de visie op de toekomst, het overleg tussen het Rijk en de Gemeente? Goed, het ligt te wachten op de goedkeuring van het nog aan te stellen nieuwe college met nieuwe wethouders. Pas na hun goed­keuring gaat de visie naar de gemeen­teraad en kunnen wij kennismaken met de proce­dure voor de verkoop. U leest het goed, een procedure! Nog even geduld a.u.b.

De Witte Wolf op dinsdag 15 mei

Dinsdag 15 mei is er een congres van De Witte Wolf. Bijna drie jaar is bewonersvereniging De Witte Wolf plannen aan het maken om van de gevangenis een inclusieve buurt te maken. Een nieuw en spannend proces. Lukt het dit bewonersinitiatief om een bijdrage te leveren aan de stad?

Herontwikkeling door en voor burgers: hoe moeilijk kan dat zijn? Laat u inspireren en denk mee.

Bijna drie jaar is bewonersvereniging De Witte Wolf plannen aan het maken om van de gevangenis een inclusieve buurt te maken. Een nieuw en spannend proces. Gaat het een bewonersinitiatief lukken een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van de stad?

Op 15 mei laten ze de historie en de agenda van de plek zien. Vervolgens kun je twee voorbeelden uit het land zien ter inspiratie en om van te leren. Het gaat De Witte Wolf om kruisbestuiving tussen ideeën. Daarnaast wil De Witte Wolf een impuls geven aan een nieuwe manier van samenwerken tussen burgers/bewoners en andere partijen als gemeente, ontwikkelaars en professionals.

Op dinsdag 15 mei 15.00 -18.30 uur is de kerkzaal in gevangenis Wolvenplein de locatie. Meld je aan op: www.dewittewolf.org/event/

Vrijmibo komt zaterdag 12 mei in De LiK

Voor jong werkend Utrecht vindt voor het tweede jaar de Vrijmibo op zaterdag plaats, locatie De LiK. Op 12 mei is het Zamibo. Het evenement is uitverkocht. Vorig jaar was het een succes!

Joodse huizen van verzet – 4 mei

Op 13 adressen in Utrecht is een sprekende herdenking gehouden in Open Joodse Huizen van Verzet. Om 14.00 en 16.00 uur was de gevangenis daarvoor open en vertelde Bert Poortman over het verzet en deze gevangenis.

Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet: Joodse verhalen en verzetsgeschiedenissen raken elkaar vanzelfsprekend op allerlei manieren. Er waren joden betrokken bij het verzet, onderduik (op zichzelf al een daad van verzet) werd vaak mogelijk gemaakt door betrokkenheid van verzetsmensen.

Gevangenis Wolvenplein was in dit verband een heel bijzonder huis, en voor Nederland speciaal als Deutsche Untersuchungs- und Strafgefängnis. Hier werden verzetsleden en overtreders van Duitse verordeningen opgesloten. Bert Poortman vertelde over het verzet en deze gevangenis. Meer informatie: Open joodse huizen in Utrecht

Nieuwe Buren in De LiK

Voor de liefhebbers: Nieuwe Buren seizoen 3 speelt zich voor een deel af in gevangenis Wolvenplein. De locatie van een gevangenis zal de vaste kijkers niet verbazen, Wolvenplein misschien wel.

Een verbonden stad

Op vrijdag 1 juni van 14:00 tot 17:30 uur gaan ambtenaren, gemeenteraadsleden, organisaties en inwoners van Utrecht met elkaar in gesprek over een verbonden stad, wijk, buurt, straat, club en meer. We bespreken de opbrengsten en aanbevelingen van de verkiezingsdialogen: Stemmen uit de stad en gaan in gesprek over wat er nodig is om de verschillende stemmen en geluiden in de stad verder te brengen.

Met nieuwe gemeenteraadsleden, ambtenaren, organisaties, inwoners en partners van Utrecht in Dialoog leggen we een basis voor meer verbondenheid tussen Utrechters rond verschillende thema’s. Je bent harte welkom! Voor de aanmelding zie de website: Een verbonden stad

De Groene Wolf staat klaar

De boomspiegel heeft haar voorjaarskleuren al volop laten zien. Bloemzaad voor de zomerperiode is gestrooid, we zijn benieuwd wat dat gaat opleveren. De tuinbakken zijn van mest voorzien en het pootgoed staat.

Reacties zijn gesloten.