Elke maand veel te doen

Bekijk eerst een cel. Geniet vervolgens met een terugblik op het NKK of de Anitaas. Eten in De LiK kan ook. Bekijk de school in de buurt en over de Horecanota zijn we serieus.

Een heerlijke rustige privéwerkplek

Een mooie werkruimte

Om iedereen een kijkje in de gevangenis te geven, staat hierboven de cel van Manon Pohlkamp. Ze gebruikt de cel van 7 m2 enkele dagen per week en andere dagen is Marian van Schip er te vinden. Beiden zijn professional in coaching en/of loopbaanadvies met een eigen bureau.

De cel blijkt een prima ruimte om cliënten te ontvangen voor een goed gesprek. Manon heeft haar cel zelf opgeknapt en de kleurstelling bepaald. Voor coaching en advies is licht en helderheid nodig.

De Ochtendrave – GEANNULEERD

Ochtendrave gaat op deze locatie op 12 april niet door, het is geannuleerd. Een begrip: ochtendrave, voor de ingewijden. De gymzaal van De Lik zou de locatie zijn op donderdag 12 april van 07:00 – 08:45 (voor 7.00 uur gaat de gevangenis niet open). Altijd al eens willen gymmen en losgaan in de oude gevangenis?!! Dat gaat nu dus niet!

INTO THE GYM voor een knallend feest in een gymzaal! De start is met een energizer en dan komen de fijne beats en dansjes. De maag wilt ook wat en er volgt een ontbijt. Neem mee je gympak, of ga helemaal jaren ’80 in sportpak. Een andere keer.

Terugblik op twee optredens

Het Nederlands kamerkoor in Utrecht geeft elk jaar jonge leden een opdracht om zelf een voorstelling te maken en te organiseren. Het optreden van dit jaar vond plaats op 9-11 maart in de voormalige expeditieruimte van De LiK. Rond het thema Tune Out, Burn In, een muzikale voorstelling over burn-out, werd niet alleen prachtig gezongen. Het optreden had ook een paaldansact en was als geheel een performance. Het was een prachtige voorstelling en wat een stemmen!

Een heel ander optreden was er het weekend 30 en 31 maart: De Anitaas. Coby, Joke en Estelle komen uit Amsterdam en ontmoetten elkaar in 1991 in Almere. De Anitaas zingen sindsdien met veel passie en plezier mooie smartlappen en levensliederen. En nu dus ook al weer in een volle De LiK.

Waar een oude gevangenis zich al niet toe leent.

Nog enkele plaatsen – De LiK

Dit keer geen water en brood in de oude gevangenis, maar een exclusief diner in Restaurant De LiK. Maak je schuldig aan onze lekkere gerechten en kom proeven voordat het te laat is, want dit unieke restaurant is maar drie dagen per maand geopend! Nog enkele plaatsen zijn er voor donderdag en vrijdag 12-13 april. De volgende editie is 24-26 mei, zie de site van De LiK.

Leegstand in de buurt

De verhuizing heeft al plaatsgevonden.

De Utrechtse School en het kantoor van OPDC heeft haar nieuwe gebouw aan de Van Lieflandlaan in Tuindorp in gebruik genomen. Aan de Wittevrouwenkade staat de voormalige HBS voor Meisjes uit 1881 leeg. Nog niet bekend is een nieuwe gebruiker van het gemeentelijk pand.

Horecanota 2018 vastgesteld

De gemeenteraad heeft in haar laatste vergadering de horecanota vastgesteld. Bijna alle uitbreiding voor horeca in de binnenstad is geschrapt, bijna. Op het plaatje staan de contouren van locatie Wolvenplein, de gevels van de groene lijntjes vindt de nota geschikt voor horeca. Het is in de nota blijven staan als potentieel ruimte voor horeca:

Voor het Wolvenplein geldt dat we op voorhand de komst van horeca op het Wolvenplein niet willen uitsluiten. Of horeca daadwerkelijk gewenst is en welke categorie dit dan betreft, is echter nog niet duidelijk. Met bewoners en de ontwikkelende partij wordt bekeken welke invulling hier het beste past. Daarom is er wel een zonering aangegeven in het Ontwikkelingskader Horeca Utrecht 2018, maar is daar geen categorie aangekoppeld. Definitieve besluitvorming hierover vindt plaats bij het vaststellen van het bestemmingsplan voor het Wolvenplein door de gemeenteraad’.

In het bestemmingsplan staat of het kan, in de horecanota of het mag. Het bestemmingsplan wordt pas met de nieuwe eigenaar van Wolvenburg vastgesteld. De horecanota loopt vooruit op de feiten, het kan nog niet, maar mag al wel?

Ook nieuws voor de site? Mail ons je bijdrage deze maand.

Reacties zijn gesloten.