Kunstliefde organiseert UtrechtDownUnder

Kunstliefde initieert projecten op bijzondere locaties in Utrecht met Utrechtse kunstenaars onder de naam UtrechDownUnder. Van 1 tot en met 31 mei 2015 is er de tentoonstelling ONDER CONTROLE.

utrechtdownunder kunstliefde in de bajes

Kans voor Kunstliefde in het gevang

Al vlot na de aankondiging van de sluiting van de gevangenis zagen leden van Kunstliefde een mooie kans. De kans om een tentoonstelling te houden in het gebouw. Binnenkort is het zover, in de cellen en aangrenzende ruimten zal werk te zien zijn van 40 beeldende kunstenaars waarvan het merendeel uit Utrecht komt.

Kunstliefde/UtrechtDownUnder heeft zich al op de bijeenkomst van 14 april 2014 gepresenteerd aan de buurt. Haar enthousiasme en doorzettingsvermogen heeft tot succes geleid voor een tijdelijke bestemming van Wolvenburg.

Onder Controle

Onder Controle en dat op een plek, de gevangenis op Wolvenplein, waar die zo maximaal aanwezig was. Kunstenaars in en buiten Utrecht, die zich aangesproken voelen tot deze plek in Utrecht en het thema ONDER CONTROLE worden uitgenodigd om documentatie in te zenden. Die documentatie mag bestaan uit maximaal 5 afbeeldingen en een korte algemene tekst. Kunstliefde wil de aanmeldingen voor 15 februari ontvangen als een PDF op utrechtdownunder@gmail.com

Kunstliefde biedt ruimte voor beeldende kunst in Utrecht. De vereniging is van en voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Kunstliefde heeft als doel het behartigen van de belangen van zijn kunstenaarsleden. De vereniging wil een stimulerende en initiërende rol vervullen in de ontwikkeling van de beeldende kunst in Utrecht en omgeving. Tevens een leidende, ondersteunende rol vervullen in de behartiging van de belangen van alle in Utrecht levende en werkende kunstenaars.

UtrechtDownUnder

Onder de paraplu van Kunstliefde is een nieuw organisatieteam gevormd dat over een ruime ervaring beschikt om professioneel en enthousiast aan de slag te gaan. Zij gaan de tentoonstelling voorbereiden. Een aantal medewerkers zijn beeldend kunstenaar en hebben zich naast hun beroepspraktijk ontwikkeld tot initiator, organisator en belangenbehartiger voor deze sector.

Het team is enthousiast en heeft vanuit de kennis en passie voor het vak en de kunst zich opgeworpen om samen met en vanuit Kunstliefde meer voor de Utrechtse kunst te willen doen. Het projectteam bestaat uit: Marion Wagenvoort (directeur Kunstliefde), Monique Sep, Elaine Vis, Lou Vos, Brigitte Heslenfeld en Mariël Oolthuis.

Reacties zijn gesloten.