Een inbraak en ZEST in het gevang

De gevangenis als toneel voor een muziektheatervoorstelling, ZEST. En het zal toch niet, er is ingebroken in de gevangenis, hoe bestaat het. En er is meer nieuws.

zest-ik-odysseus
ZEST met Odysseus

Ik, Odysseus in de voormalige gevangenis

“Zing, muze, van de man van duizend listen. Zing, van de hooghartige bescheidenheid. Van de moedige lafaard en de stugge veerkracht. Zing, van vastzitten en loslaten. Van oude gebruiken en nieuwe inzichten. Zing, en neem ons mee op reis, zodat we onszelf kunnen ontdekken”.

De tekst staat op de website van ZEST, het reizend muziektheatergezelschap dat zijn intrek neemt in gevangenis Wolvenplein. “Ze vertellen en bezingen de avonturen van Odysseus: de man van duizend listen, die na de winst op Troje nog eens tien jaar rondzwierf voor hij thuis mocht komen. Maar terwijl de Griekse held stormen, monsters en andere rampen moet trotseren, is het maar de vraag of het gezelschap zelf de avond zal overleven”.

Op 19 tot en met 22 november speelt ZEST haar lustrumvoorstelling Ik, Odysseus in de voormalige gevangenis. De voorstellingstijden zijn: do 19, vr 20, za 21 november 19:30 – 21:30 uur, za 20 en zo 21 ook in de middag van 15:00-17:00 uur. De voorbereiding begint al op zaterdag 14 november met decoropbouw en repetities. Op donderdagavond 19 november vindt de première plaats. Na de avondvoorstelling is de bar niet open, het publiek moet uiterlijk 22:00 uur het pand verlaten. Kaarten te bestellen op www.theaterzest.nl

facebook

Wolvenburg op facebook

Stadsdorp Wolvenburg heeft een pagina op facebook aangemaakt: https://www.facebook.com/wolvenburgutrecht. Facebook heeft een groot voordeel: leden kunnen reacties plaatsen op berichten en raken in de tijdlijn op de hoogte van nieuwe berichten. Fan van Facebook? Word vriend van Stadsdorp Wolvenburg!

Inbraak in de gevangenis

Inmiddels oud nieuws, maar in de nacht van zaterdag op zondag 3/4 oktober heeft de gevangenis ongewenst bezoek gehad. Van buitenaf is ingebroken door een beveiligde ruit met fors geweld te verwijderen.

De dieven waren bij de inbraak voornamelijk op geld uit. De kas van Gajes in de Bajes en van The Village werd gevonden en de inhoud is meegenomen. Daarnaast is een MacBook ontvreemd. De politie is nog die nacht ingeschakeld. Helaas bestaat de kans dat teveel sporen aanwezig zijn van bij de politie bekende personen.

inbraak-in-de-gevangenis-oa-gajes-in-de-bajes
Het bij de uitbraak stuk geslagen gelaagde ruit van een cel

Te zwaar verkeer en wat er aan te doen?

In juni dit jaar heeft een zware vracht­wagen de gevel van Molenstraat 8-20 ontzet. De gevel is inmiddels hersteld, maar het gevaar van het zware verkeer blijft.

molenstraat-gevel-ontzet

De nieuwe gebruikers van gevangenis Wolvenplein trekken nieuwe bezorgers aan. Die weten zich af en toe geen raad met de krappe bochten. In de straten geldt een lengtebeperking voor vrachtwagens van 9 meter. Vanaf de Wittevrouwenkade draaiend de Molenstraat in, trachtte de vrachtwagenchauffeur via de Ridder­schapstraat het terrein Wolvenplein te verlaten. Het vrachtverkeer voor de nieuwbouw in de Molenstraat is er inmid­dels bijgekomen. De bewoners van de Molenstraat zijn er niet gerust op.

In september is gesproken met wijkwet­houder Gerlof en de verkeersproblemen zijn aangekaart. De gemeente neemt contact op met TomTom om verkeers­informatie juist te krijgen. Ook de wijk­verkeersadviseur en de projectleider bevoorrading binnenstad zijn ingeschakeld.

Stadsdorp Wolvenburg twittert ook al

Met als hashtag @wolvenburg. De laatste tweet is van 23 oktober: gevangenis @Wolvenplein: @Wolvenburg organiseert rondleidingen. Zie http://www.wolvenburgutrecht.nl. Weinig spannend dus. De inbraak wmaakte dat een beetje goed. Wie heeft een betere tweet?

Reacties zijn gesloten.