Drukte over horeca en enkele activiteiten

Horeca blijft de gemoederen rond Wolvenplein bezig houden. Er zijn enkele gevangenis activiteiten en het onderzoek naar bestemmingen is gestart.

horeca binnenstad utrecht loopt spuigaten uit

Nog meer drukte met horeca?

Het kan straks zomaar gebeuren dat in dat vriendelijke restaurant feesten worden georganiseerd met binnen een live band, rokers voor de deur en aan- en afrijdende bezoekers.

De gemeente wil de horeca in de binnenstad meer de ruimte geven. Dat zijn de voorstellen voor een nieuw vergunningenstelsel. Daarin staan verruimde mogelijkheden voor de horeca qua tijden, soort gebruik en gebruik van versterkt geluid.

Basis van het beleid wordt de belofte van de horecaondernemer dat hij goed overleg heeft gevoerd met de buurt. Bewoners kunnen alleen met een ingewikkelde klachtenrege­ling de uitwassen tegengaan.

De Wijkraad Binnenstad krijgt al jaren klachten van bewoners over overlast door de horeca. Met die klachten vinden de buurtbewoners nu geen luisterend oor bij de horecabuurman. De Wijkraad vindt uitbreiding in de binnenstad in principe ongewenst en wil daar graag met bewoners over in gesprek op dinsdag 7 maart

Delen van de film ‘Black Pawn’ zijn opgenomen in gevangenis Wolvenplein

Korte film ‘Black Pawn’

André Schoorlemmer werkt als componist op het Wolvenplein en heeft op die plek muziek gemaakt voor de korte film ‘Black Pawn’. Van deze korte film zijn het begin en het einde geschoten in de gevangenis op het Wolvenplein!

Black Pawn –The rejected son of a infamous ganster tries to regain his fathers approval. This rest of this short film was created in 2016 and ‘almost entirely’ shot in the city of Nijmegen. Gebruik de link naar de korte film op YouTube.

Bundelpresentatie Alexis de Roode

Alexis de Roode – “Een steen openvouwen”

Op donderdag 9 maart stipt 20.00 uur zitten er dichters in de cellen: Alexis de Roode, Daniel Vis, Omar Breeveld, Mia You en Onno Kosters. Zes vrouwelijke bewakers leiden u langs de cellen voor een kort bezoek onder toezicht. En zo is de poëzie te ervaren in een dictatuur, en de dictatuur van de poëzie.

Dit alles ge­schiedt ter inwijding van de langverwachte nieuwe dichtbundel van Alexis de Roode “Een steen openvouwen”.

Wat mag bolwerk Wolvenburg worden?

De gemeente heeft een onderzoeksover­eenkomst gesloten met de Staat der Nederlanden over de herontwikkeling van Wolvenplein 27. Het monumentale complex is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB), dat de verkoop mag organiseren. Een klankbordgroep gaat de voortgang toetsen en input leveren.

Stadsdorp Wolvenburg is gevraagd daarin zitting te nemen. Het onderzoek is afgerond als de gemeenteraad toestemming heeft gegeven voor mogelijke nieuwe bestemmingen van het bolwerk. Vervolgens start het Rijksvastgoedbedrijf de verkoop. Dat kan nog even duren. Lees meer over dit onderwerp op onze website.

Reacties zijn gesloten.