Theater Gevangenis Monologen en meer nieuws

Theater in onze stadsgevangenis: 17 oktober is er exclusief voor ons de Gevangenis Monologen. Meer nieuws is er over De LiK, enquête horeca binnenstad, de Witte Wolf, uitstel voor de klankbordgroep etc.

Manon Uphoff schreef mee aan Gevangenis Monologen

Gevangenis Monologen

Op dinsdag 17 oktober komen de Gevangenis Monologen exclusief voor ons in gevangenis Wolvenplein. Wij vinden een speciale avond voor de buurt de moeite waard. Het geeft de gelegenheid om een aparte introductie te geven en als buurt stil te staan bij de bevolking die zo lang onze (onzichtbare) buren zijn geweest.

gevangenis monologen Wolvenplein Utrecht 17 oktober buurt

De voorstelling is niet gratis, kaarten moeten vooraf worden gekocht. We hebben 20 kaarten tegen een gereduceerde prijs voor wie het minder goed kan betalen. In de pauze is het drankje voor rekening van Stadsdorp Wolvenburg.

Enquête horeca binnenstad

Op 8 februari j.l. heeft de Wijkraad Binnenstad een bijeenkomst georganiseerd over de nieuwe horecanota. Wellicht heb je die bijgewoond. Kort samengevat stelt de gemeente voor om de huidige regels, die bewoners én horecaondernemers bescherming bieden tegen te veel horeca en te veel overlast, voor een groot deel los te laten.

Overleg met de Wijkraad heeft plaatsgevonden. De Wijkraad voelt zich niet gehoord. De balans tussen horeca en bewoners gaat niet alleen om horecabezoek, roken buiten en horecatijden, ook het parkeren van bezorgscooters, terrasruimte, vrachtverkeer leveranciers en afval op straat horen bij horeca. En is dan de balans nog in evenwicht?

Om het hele plaatje te zien is een enquête op internet geplaatst. Alle bewoners van de binnenstad zijn uitgenodigd om deze in te vullen. Waar zit de overlast? Waar bestaat het uit? Wat heb je geprobeerd om tot oplossingen te komen en wat was daarvan het effect?

Waar zitten de goede ervaringen? Met dat beeld willen we naar de gemeente en naar de politiek, om ook op langere termijn een stem te kunnen laten horen en in gesprek te blijven. Het duurt ca. 5 minuten om in te vullen. Ga met de link naar de website.

Overleg met beheerders De Vrije Wolf

Op donderdag 31 augustus heeft een overleg plaatsgevonden met de beheerders van De Vrije Wolf. Aanleiding was de afgelopen maanden ervaren overlast bij enkele bewoners in de buurt. In de zomermaanden is de ontvangst van groepen niet verminderd, voor De LiK, voor de Escaperoom of groepen voor Copacabajes.

Bij het verlaten van het pand in de avonduren wordt het plein nog even gebruikt, of passerende nachtvlinders zijn op het plein. Het geluid van het plein klinkt sterk door in enkele appartementen aan de overzijde. Dat is bijzonder vervelend. Met nieuwe bordjes gaan we bezoekers bij het verlaten van het pand erop attenderen. Bij activiteiten zal er extra op gelet worden.

Klankbordgroep

Het overleg tussen de gemeente en de rijksoverheid over nieuwe bestemmingen voor Wolvenburg heeft meer tijd nodig. De uitkomsten van dit overleg worden besproken met de klankbordgroep. Daarin zijn wij als Stadsdorp Wolvenburg ook vertegenwoordigt. Twee keer heft het overleg plaatsgevonden, begin september zou het worden hervat.

Wij kregen van de gemeentelijk projectleider Ruud Hilhorst het volgende bericht: ‘Het opstellen van het Visiedocument kost meer tijd dan we hadden gedacht, het document is nog onvoldoende uitgewerkt en er zijn nog een aantal aspecten die we beter moeten uitzoeken. Ook willen we de komende weken nog een verkeersonderzoek (met zogenoemde telslangen) uitvoeren in de omliggende straten, zodat er een beter beeld is van de verkeersbewegingen op dit moment.

We vragen nogmaals om enig uitstel van een bijeenkomst. Begin oktober kunnen wij beter beslagen ten ijs komen, met een goed verhaal en een goede presentatie ervan. Om alle eventuele zorgen weg te nemen: we zijn er nog steeds ervan overtuigd dat er een visie komt waarin jullie je inbreng zullen herkennen en die recht zal doen aan de diverse wensen en ideeën voor deze locatie.

Interieur restaurant De LiK

Dineren in De LiK

De LiK gaat weer open! De oude cellengang is weer 3 dagen in de maand omgebouwd tot restaurant. De eerstvolgende editie is op 14, 15 en 16 september. Maar reserveren kan ook al voor de rest van het jaar. Data kan je terugvinden op de website van De LiK.

Vijf gevangenissen

Steeds meer penitentiaire instellingen staan leeg omdat Nederland simpelweg te weinig gevangenen heeft. Maar wat te doen met al die bijzondere gebouwen? Dankzij creatieve ondernemers vindt de ene na de andere gevangenis momenteel een nieuwe bestemming. Zo kun je tegenwoordig in diverse oude cellencomplexen terecht voor feesten, vergaderingen, diners of zelfs overnachtingen. Zoals bijvoorbeeld in de kerk van gevangenis Breda:

De bijna identieke kerk in gevangenis Breda

De site van GreaterVenues neemt je mee achter de tralies in deze vijf bijzondere bajesen, waaronder met link Wolvenplein.

Reacties zijn gesloten.