Bevrijd het Wolvenplein – De Witte Wolf

Het Wolvenplein is een rustige plek aan de singel waar bewonersvereniging De Witte Wolf een nieuwe buurt, park en buurtkracht willen organiseren.

Kunst van Susanne Willems: de Witte Wolf met de eik

De Witte Wolf is vier jaar geleden begonnen als een initiatief van Utrechtse burgers. Zij zien het Wolvenplein als een ideale woonplek. Het initiatief heeft zich georganiseerd met andere partijen en heeft daarmee een visie ontwikkeld voor het gehele complex. In dit bericht geven we de ruimte aan De Witte Wolf voor hun plannen:

Van delen wordt iedereen rijker

Samenwerken in en met de buurt zien wij als de voornaamste krachtenbron voor het realiseren van onze vier ambities: INCLUSIEF door combinatie van functies als wonen, werken, groen en een kleinschalig hotel. Waarbij diversiteit in wonen (ook sociale woningbouw) voor ons belangrijk is. BETROKKEN zijn we alweer 4 jaar op elkaar en op de buurt. We willen iets bijzonders maken voor de stad om trots op te zijn. Het DELEN van voorzieningen vinden we belangrijk, niet alleen onderling maar ook met de buurt. We delen auto’s, logeerkamers, fietsenstalling, een tuin en hobbyruimte. DUURZAAM door hergebruik met respect voor het monumentale karakter van het complex en eigentijdse oplossingen voor duurzame energie toepassingen.

Samen maken we de stad een stukje mooier

Bovenstaande ambities vragen om de wil en inspanning van betrokken mensen. Ons bewonersinitiatief De Witte Wolf wordt ondersteund door projectontwikkelaar AM, hoofdsponsor van Open Monumentendag en vastberaden deze mooie plek in de stad samen te ontwikkelen tot een betekenisvol terrein. Hotelondernemer Plijnaar van StarLodge Hotels wil de B-vleugel van de gevangenis inrichten als klein stadshotel, kleine ondernemers en kunstenaars zorgen voor kleinschalige bedrijvigheid en woningbouwvereniging Mitros bouwt sociale huisvesting. De leden van De Witte Wolf willen graag de woningen aan de voorzijde betrekken.

Wij gaan voor kwaliteit en niet alleen voor geld

Eigenaar het Rijksvastgoedbedrijf wil, na een planselectie, verkopen tegen het hoogste bod. Deze visie staat lijnrecht tegenover ons perspectief waarin we kwaliteit willen voor dit baken in een nieuw stuk stad. Kwaliteit die uitgaat van delen en betrokkenheid op elkaar en van diversiteit in wonen en functies. Wij gaan voor een plek waar deze kwaliteit voorop staat en niet per se financiële winst. We kiezen voor van waarde zijn voor de stad en haar bewoners. Wij staan daar gelukkig niet alleen in.

De Witte Wolf doet een oproep aan de gemeentebestuur van Utrecht: kies met ons voor deze kwaliteit.

Meer informatie over De Witte Wolf staat op hun website. Belangstellenden voor het initiatief of voor participeren in dit initiatief kunnen zich daar melden.

Reacties zijn gesloten.