Festival De Vrije Wolf en december nieuws

Ga direct naar de gevangenis, op 12 december vindt het festival ‘De Vrije Wolf is Los’ plaats en de voorbereidingen Hacking Habitat zijn gestart. En meer nieuws deze maand.

ga-direct-naar-de-gevangenis

Festival ‘De Vrije Wolf is Los’ op zaterdag 12 december

Het gratis toegankelijke Festival is op zaterdag 12 december van 14.00 tot 22.00 uur. Het programma bestaat uit muziek, theater, beeldende kunst, fotografie dans & film. Uiteraard is er ook te eten en drinken. Het evenement is gratis toegankelijk. Er worden honderden bezoekers verwacht.

Studenten van het MBO Utrecht realiseren dit festival onder de naam: ‘De Vrije Wolf is Los’. Zij volgen de opleiding evenementenmedewerker. De 80 eindejaars organiseren ook de activiteiten: muziek, beeldende kunst, dans, fotografie, rondleidingen, food & drinks. De activiteiten zijn geïnspireerd op het gebouw en de rijke historie ervan. Het evenement is voor hun een leerervaring in de praktijk, waarbij ze alle facetten van het organiseren van een evenement tegenkomen. Iedereen is welkom op deze dag in de gevangenis, loop geheel vrijblijvend binnen en laat u verrassen.

Voorbereidingen Hacking Habitat van start

De kunstmanifestatie Hacking Habitat opent op 27 februari 2016 haar deuren. Dat is over slechts drie korte maanden. In december worden ruimten (zoals veel cellen) al ontruimd en geschikt gemaakt voor één van de kunstenaars. Van meer dan 80 internationaal bekende kunstenaars komt er werk te hangen, van ruim dertig nieuw werk. De buurt en de tijdelijk gebruikers van de gevangenis zijn afgelopen donderdag 26 november j.l  geïnformeerd over de impact van Hacking Habitat in de voorbereidingen en van maart tot juni. Hacking Habitat is 9 december aanwezig om vragen te beantwoorden.

2016-hacking-habitat-postcard

Hacking Habitat doet meer. SHARING HABITAT is een uniek samenwerkingsproject met A Sharing Academy van Merlijn Twaalfhoven en geeft kunstprofessionals de kracht en begeleiding waarmee ze zelf een succesvol samenwerkingsproject kunnen realiseren. Met welk ideaal verander jij als kunstenaar de samenleving? Kom 14 december naar de kick-off!

Statushouders vinden huisvesting op bolwerk Wolvenburg?

Een noodzakelijk volgende stap is door de eigenaar van bolwerk Wolvenburg gezet: de gebouwen van de voormalige gevangenis worden tegen huurprijs beschikbaar gesteld voor de huisvesting van statushouders. Dat heeft minister Blok eind november bekend gemaakt. Het is een noodzakelijke maar kleine stap.

De gemeente Utrecht zal de mogelijkheden bespreken met de in de stad aanwezige woningcorporaties. Het is van hen afhankelijk of ze de verbouwingskosten op zich willen nemen om van gebouwdelen woningen te maken. En hoelang kunnen de woningen dan tot de verkoop verhuurd worden? Zo zijn er nog wat hobbels te nemen, voordat we als buurt onze nieuwe buren kunnen verwelkomen.

Reacties zijn gesloten.