Gevangenis Wolvenplein wordt hotspot De Vrije Wolf

Floris Zwolsman van Bewaakt & Bewoond heeft op 18 maart 2015 het nieuws wereldkundig gemaakt: in april gaan de deuren van de gevangenis open onder de naam De Vrije Wolf.

de-vrije-wolf-tijdelijke-naam-gevangenis-wolvenpleinDe tekst van het persbericht:

Voor het eerst in bijna 160 jaar gaan de zware ijzeren deuren van gevangenis Wolvenplein ook voor brave burgers open. Vanaf april heet het monumentale pand De Vrije Wolf en verandert de bajes in een veelzijdig complex met werkplekken, cultuur, evenementen en The Village Coffee. De Vrije Wolf is een concept van leegstandbeheerder Bewaakt & Bewoond en wordt uitgevoerd in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf. 

Begin april nemen de eerste ondernemers en zzp’ers hun intrek in De Vrije Wolf. In een voormalige cel, of in één van de grotere ruimtes die beschikbaar zijn. Ook bedrijven en zelfstandigen die geen werkplek in De Vrije Wolf hebben, kunnen hier een bespreking, bedrijfspresentatie of brainstormsessie organiseren. Beheerder Floris Zwolsman van Bewaakt & Bewoond: “De Vrije Wolf wordt een bruisende plek waar starters en zzp’ers kunnen werken, waar nieuwe ideeën kunnen ontstaan en waar je met vrienden kunt afspreken. Bijvoorbeeld in onze horeca, op het terras of tijdens één van de events die bij ons georganiseerd gaan worden.”

De fotogenieke locatie, centrale ligging en de bijzondere vertrekken, maken De Vrije Wolf tot de ideale plek voor (culturele) evenementen en festivals. Een expositie in de oude cellen, een optreden op een luchtplaats of een trouwerij in de oude kapel: het kan straks allemaal. Een tentoonstelling van UtrechtDownUnder en kunstmanifestatie Hacking Habitat staan al in de planning.

Eten en drinken van The Village

The Village Coffee opent een nieuwe hangout in De Vrije Wolf. Natuurlijk drink je daar de lekkere kwaliteitskoffie die je gewend bent, maar ook voor goed eten kun je hier terecht. The Village in De Vrije Wolf krijgt een eigen bakkerij en een kleine kaart met ontbijt, lunch, avondeten en borrelhappen. Alle gebruikte ingrediënten zijn van hoge kwaliteit en zoveel mogelijk biologisch. Het grote terras aan het water zou zomaar de favoriete relaxplek van Utrecht kunnen worden deze zomer. Totdat The Village officieel open gaat, kun je in De Vrije Wolf verschillende pop-up-initiatieven van hen verwachten.

Toekomstige evenementen

Het eerste grote evenement in De Vrije Wolf is de tentoonstelling Onder Controle van UtrechtDownUnder, een initiatief van Kunstliefde. Begin 2016 vindt de grote internationale kunstmanifestatie Hacking Habitat plaats in de Vrije Wolf. Houd voor meer informatie over deze en nieuwe evenementen de agenda op devrijewolf.nl in de gaten.

Tijdelijke bestemming

De Vrije Wolf is een tijdelijke bestemming van de monumentale gevangenis aan het Wolvenplein. Het concept is bedacht door leegstandbeheerder Bewaakt & Bewoond. De uitvoering gebeurt in samenwerking met Utrechtse partners, waaronder cateraar en evenementenorganisator Bakx & Meijer, koffiezaak The Village en de ontwerpers van De Zaak P. Het Rijksvastgoedbedrijf is eigenaar en zet het monumentale gevangeniscomplex binnenkort in de verkoop.

Reacties zijn gesloten.