2017 met nieuwe energie

Kan de locatie een rol of functie vervullen voor de stad als geheel en hoe gaat dat samen met de inpassing in deze buurt? Wij verwachten niet anders dan dat de leden van Stadsdorp Wolvenburg worden betrokken bij deze vraag.

Het tijdelijk gebruik van de gevangenis zet zich ongestoord voort en er is meer nieuws na een korte terugblik: Buurtstroom en De Zwarte Tulp.

Korte terugblik op 2016

Het jaar 2016 was veel bewogen met Hacking Habitat, bajesverhalen, Groene- Witte en Vrije Wolven, de buurtborrels, buurtmaaltijd en er is veel belangstelling voor een rondleiding. De Escaperoom van Gajes in de Bajes ontvangt dagelijks groepen.

Meer dan 100 mensen hebben een werkruimte in de gevangenis, al zijn ze er lang niet elke dag. De horeca van The Village is in september gestopt. Bakx & Meyer ontvangt elke week diverse groepen voor een conferentie, diner of anders. Vrijwillige opsluiting voor korte duur is er elke twee uur: voor de spelers in een escaperoom.

Buurtstroom Molenstraat – nieuwe energie.

Op deze plaats geven we ruimte voor een nieuw buurtinitiatief: de eerste Buurtstroomcentrale van de binnenstad. Op twee daken van de SSH in de Molenstraat komt een zonne-energiecentrale. Ruim 100 panelen zijn te koop voor buurtbewoners. Zij krijgen de opgewekte stroom verrekend op de eigen energierekening.

Een paneel levert per jaar circa 250 KWh op, kost een inlegbedrag van € 362,50 per paneel en uiteraard kan in meer panelen geïnvesteerd worden. De kosten zijn binnen 12 jaar terugverdiend waardoor een rendement van boven de 3% wordt verwacht.

Op de informatieavond vertellen de initiatiefnemers hoe het in elkaar zit. De Coöperatie Energie-U zorgt 15 jaar lang voor het onderhoud, de verzekering, de administratie en de financiële verrekening. De informatieavond is 16 januari.

Zwarte Tulp

Na een bloedstollend en succesvol eerste seizoen van ‘Zwarte Tulp’ is vanaf woens­dag 4 januari het tweede seizoen te zien bij RTL 4. Zwarte Tulp is een Nederlandse televisieserie. Intro deel 2: De vloek van de zwarte tulp lijkt voorbij. De families hebben de ruzies bijgelegd en lijken weer door één deur te kunnen. Niets is echter minder waar.

Gevangenis Wolvenplein was in het najaar van 2015 al het decor voor de opnames van deze tweede serie. Wie zat er in de gevangenis en hoe komt Wolvenplein daarbij in beeld? Er zijn mogelijk meer redenen om de serie te bekijken, maar Wolvenplein als decor is er één van.

Reacties zijn gesloten.