Copacabajes is de zomeractiviteit

In De LiK is er Copacabajes, de zomeractiviteit. Vakantiemaanden zijn altijd rustige maanden voor de randen van de binnenstad. Na de vakantie komt de klankbordgroep weer bij elkaar. Er is meer gaande of geweest.

copacabajes

Copacabajes

Bring your own food, we take care of the drinks! Van 12 juli tot en met 20 augustus kan iedereen met zijn of haar vrienden een kijkje komen nemen in een deel van De LiK. De luchtplaats is de Copacabajes, een ‘pop-up stadsstrand’. Lekker met de voeten in het zand komen relaxen genietende van een kop koffie of een koud biertje. De entree is via de expeditie naar Binnenplaats Zuid. Laat de zon maar veel gaan schijnen. Openingstijden; woensdag t/m zondag vanaf 15.00 uur.

Klankbordgroep

Het overleg van het Rijksvastgoedbedrijf met de gemeente over nieuwe bestemmingen voor Wolvenburg heeft iets meer tijd nodig. In tegenstelling tot wat we eerder dachten gaat het niet meer lukken om nog voor de zomervakantie met een eerste concept visie(document) te komen. De klankbordgroep komt nu op z’n vroegst eind augustus weer bij elkaar. Het blijft nog even spannend welke concept visie uitgebracht wordt.

Goudsmid aan boord

Vanaf het eerste uur maakt Robean Visschers gebruik van tijdelijke werkruimte in De Vrije Wolf. Hij is goudsmid en heeft zijn werkbank in een voormalige cel opgesteld, 7 m2 is genoeg voor zijn vakwerk. De naam van zijn bedrijf: goudstofsmeedt.

Voor het maken van sieraden of kleine objecten, kijk op zijn pagina www.facebook.com/goudstofsmeedt/ Klanten met ideeën voor een eigen ontwerp of voor het nuttig maken van oudere familiejuwelen: welkom op vleugel A.

Werkzaamheden in de buurt

Huisarts Jaap van der Laan van het Gezondheidscentrum Asch Van Wijckskade stuurde ons onderstaand bericht: “in de laatste week van juni beginnen werkzaamheden aan de gevel van het Gezondheidscentrum. De werkzaamheden duren tot in september. Het wordt vast heel mooi en ik hoop dat de overlast meevalt.

Het pand is oorspronkelijk gebouwd als Ooglijdersinstituut en is een Rijksmonument. Na de restauratie aan de binnenzijde en de ombouw tot Gezondheidscentrum enkele jaren geleden, wordt nu de gevel gerestaureerd en geschilderd.

Veel bezoekers evenementen

Indigo was er, een evenement voor 1.300 bezoekers op vrijdag 30 juni in De LiK: “Dutch Game Garden invites you to INDIGO, the showcase for the finest, most outstanding games by independent developers. The games range from brand new playable prototypes to completed games offering impressive and rich experiences. With the creators presenting them on our special custom-made arcade cabinets, the stage is set for you to meet the next rising star!” Dat was het.

Rijksvastgoedbedrijf heeft een nieuwe baas

Mevrouw mr. drs. A.W.H. (Annet) Bertram is benoemd tot directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf per 15 november 2017. Na eerdere overheidsfuncties is zij sinds 2007 gemeentesecretaris van Den Haag. Zij volgt Jaap Uijlenbroek op die begin dit jaar directeur-generaal bij de Belastingdienst is geworden.

Reacties zijn gesloten.