Lezing en driehoeksoverleg

Bolwerk Wolvenburg, waarom is dat zo lang verstopt gebleven? Hoor daar meer over op de lezing op 18 april. De Groene Wolf gaat los en het driehoeksoverleg met de politiek stelt zich voor.

1606-wolvenburg-tekening-kaartboek-kapittel-st-jan
Tekening van bolwerk Wolvenburg uit 1606:

Lezing bolwerk Wolvenburg

Op maandagavond 18 april houdt Bert Poortman een lezing over bolwerk Wolvenburg. Daar vertelt hij aan de hand van schilderijen en tekeningen over het ontstaan van Wolvenburg en het gebruik van dit bolwerk.

De lezing wordt gehouden in kantine Water & Brood in de gevangenis. De lezing is voor iedereen bedoeld en de entree € 5 is ter plekke te voldoen. Er is een beperkt aantal plaatsen, aanmelding is gewenst op wolvenburg@gmail.com. Kom je?

De Groene Wolf is los

de-groene-wolf-bakken-en-een-pallet

De roedel van de Groene Wolf is inmiddels 14 personen sterk. De tuingroep gaat aan de slag met pallets, groeibakken en steigerdelen. Er mogen op het bolwerk geen permanente oplossingen komen en er mag niet in de grond gespit worden. Met die basis legt de groep verplaatsbare tuinen aan op Wolvenburg.

De kleine tuinen krijgen een variatie aan groen: bloemen, groenten, bessen, kruiden, wilde planten en stinsen. Daarnaast bepaalt de geschiktheid voor schaduw of zon of van beide wat de beplanting.

De basis van de mobiele tuinen zijn een pallet en zes zogenaamde VHM bakken. Vervolgens komt daar omheen een rand van steigerhout. In de bakken zit de tuinaarde en de aanplant. Halverwege deze maand gaat de groep de bakken vullen en plaatsen.

Er wordt gewerkt op Wolvenplein

Cel in gebruik bij Julian Boots

Met een tijdelijke gebruikersovereenkomst hebben kleine bedrijven van veelal zelfstandigen een werkplek gevonden in de gevangenis, zoals bijvoorbeeld Julian Boots.

Julian werkt met leer, o.a. voor riemen. Voor zijn werk heeft hij twee cellen in gebruik, cellen van elk 7 m2 groot (of klein).

Driehoeksoverleg

driehoeksoverleg-tekening-albo-helm
©Albo Helm

“Utrecht maken we samen”! Dat staat in het coalitieakkoord van onze stad. Een voortvloeisel van dit akkoord is het driehoeksoverleg dat Stadsdorp Wolvenburg heeft met ambtenaren en raads­leden is Klaas Verschuure de vertegenwoordiger van de politiek.

Verschuure is fractievoorzitter van D66 en vertelt het volgende over zijn deelname: “Wolvenburg verdient onze aandacht en steun. Initiatieven die worden opgezet en gedragen door de buurt maken van Utrecht een nog fijnere stad om te wonen en leven.

Ik heb aangeboden om Wolvenburg te volgen. Naar mijn mening is het het enthousiasme en de kennis van de bewoners die dit initiatief een succes kunnen maken. Door Stadsdorp van dichtbij te volgen, hoop ik bovendien de samenwerking in de driehoek te versterken.

Wat zijn de hobbels die jullie tegenkomen, welke regels staan er misschien in de weg bij het realiseren van de plannen? Zo kunnen we via dit driehoeksoverleg lessen leren. Zowel ambtenaren als raadsleden zijn erg benieuwd naar waar initiatiefnemers mee te maken krijgen. We gaan samen het hele proces van dichtbij meemaken!

Zo merk ik nu al, dat het heel belangrijk voor het vervolgtraject is dat naast het ambtelijk apparaat, de initiatiefnemers en de gemeenteraad, ook het Rijksvastgoedbedrijf en de toekomstige eigenaren zo vroeg en goed mogelijk betrokken worden.

Ik ben in het driehoeksoverleg erg enthousiast geworden over alle verschillende plannen!”

Reacties zijn gesloten.