Zomermarkt, bouwen in de bajes en de agenda voor de zomer

Zomermarkt, bouwen in de bajes en de agenda voor de zomer. Met de zomervakantie voor de deur: de ZOMERMARKT is op zondag 10 juli, bouwen in de bajes kan in augustus en er is meer te doen. De nieuwsbrief zomertijd:

ZOMERMARKT op zondag 10 juli!

zomermarkt-flyerZOMERMARKT Wolvenplein breekt weer los op zondag 10 juli van 11 tot 17 uur! De ZOMERMARKT is opgewaardeerd: nu in maar liefst drie ruimten van de voormalige gevangenis. Maak contact of verwerf de unieke producten van de vele deelnemers. Op de luchtplaats vind je The Village Coffee & Music en Bakx & Meijer, catering en organisatie en draait dj Miss Twist zomerse plaatjes. Er worden ook rondleidingen binnen de gevangenis verzorgd door Stadsdorp Wolvenburg. Kom je gezellig langs?

BOUWEN IN DE BAJES 15-19 augustus

kunstklus-kunstklutsMeedoen met Bouwen in de Bajes? We gaan lekker bouwen sjouwen en kliederen en aan het eind van de week hebben we giga grote allemachtig prachtige bouwsels gemaakt. Een avontuurlijke creatieve bouwweek in de zomervakantie. Dus trek je werkkleren aan en doe mee!

In de laatste week van de zomervakantie is er een spetterende kindervakantieweek bij de Vrije Wolf. Samen met echte kunstenaars wordt er de hele week lekker gesjouwd, gebouwd en gekliederd op de grote luchtplaats. Kunstkluts “Bouwen in de Bajes” wordt een avontuurlijke creatieve bouwweek voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar die niet bang zijn om hun fantasie én hun handen te gebruiken.

Een avontuurlijke creatieve bouwweek in de zomervakantie

  • WAT:          Een avontuurlijke creatieve bouwweek in de zomervakantie
  • WIE:           Voor kinderen in de stad Utrecht tussen de 6 en 12 jaar
  • WAAR:       Bij De Vrije Wolf, buiten op de grote luchtplaats, Wolvenplein 27, Utrecht
  • WANNEER:  Van ma 15 t/m vr 19 augustus 2016, van 14.00 – 17.00 uur
  • KOSTEN:    10 euro per middag – passe partout 40 euro – U-pas korting 50%

Kunstklus wordt georganiseert door vrijwilligers

Buurthulp – wijkconnect

Wist je dat een groot deel van de mensen in de Binnenstad graag wat doet voor elkaar? Maar dat ze vaak niet weten hoe of waar te beginnen? Dat is zonde toch? Een groepje buurtbewoners onderzocht hoe hierin verandering te brengen. Het lijkt eenvoudig: breng doeners en vragers bij elkaar. Het resultaat: de website www.wijkconnect.com/utrecht/binnenstad

wijkconnect-utrecht-binnenstadVind je het ook leuk om meer betrokken te zijn in onze wijk? Heb jij een activiteit, organisatie of een prikbordbericht om met je buren te delen? Wil jij ook op de hoogte blijven van nieuws uit de wijk? Presenteer jezelf en/of je organisatie op WijkConnect. Dat kan nu al door je te registreren op de site. Op Burendag, 24 september, wordt het resultaat feestelijke gelanceerd.

De huisvesting voor statushouders is nog niet rond

De voormalige gevangenis heeft in het voorgebouw tien geschikte zelfstandige kamers. De bedoeling is het huisvesten van tien tot Nederland toegelaten vluchtelingen. De plaatsen zijn aangeboden door het Rijk. Voor de zomervakantie zou het al rond kunnen zijn, echter er is geen nieuws te melden. Ook de DUIC heeft het mis met een nieuwsbericht daarover. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft nog geen toestemming verleend en dat is niet door de kosten van een kleine verbouwing. De rekening voor aanpassingen wordt betaald door de gemeente. De huisvesting van statushouders moet wachten, ondanks het grote tekort aan huisvesting.

Buurteten zondag 11 september

buurtetenHet begint een goede en gezellige traditie te worden. Een uitgelezen mogelijkheid om weer eens goed bij te kletsen met je buurtgenoten onder het genot van heerlijke zelfgemaakte hapjes. Ook dit jaar willen we daarom graag weer een maaltijd met de buurt organiseren.

Wij zoeken nog buurtgenoten die dit gezellige evenement dit jaar (samen met een van ons) willen organiseren. Lijkt dit je leuk, meld je dan aan via wolvenburg@gmail.com

De rode loper gaat uit op maandag 4 juli

Bekende Nederlanders schrijden over een rode loper gevangenis Wolvenplein binnen. Een wat bizarre situatie die maandagavond 4 juli plaats gaat vinden bij gevangenis Wolvenplein. HBO Nederland rolt de loper uit voor de première van de miniserie The Night Of, waarin een man uit New York wordt opgepakt voor de moord op een jonge vrouw.

the-night-of-miniserie-hboDe betaalzender HBO presenteert zijn nieuwe series eerst aan de pers en celebrities. Dat gebeurt altijd in Amsterdam, kunnen wij ook niets aan doen. Voor de nieuw uit te zenden miniserie The Night Of wordt een uitzondering gemaakt. Een week voor de officiële start zullen de genodigden de eerste aflevering bekijken in Wolvenplein, maar niet voor ze uit één van de aanwezige Escape Rooms zijn ontsnapt. Escaperooms en een echte gevangenis, daarvoor moet je in Utrecht zijn.

Hacking Habitat, een terugblik

Waarom ging het allemaal? Om de kunst natuurlijk. Nee, om het roer weer in eigen hand te kunnen nemen, hackend desnoods. Naast de kunst waren ook de marathons, het debat en de life hacks onderdeel van het programma. Het werk van 86 internationaal bekende kunstenaars stond voor de meeste bezoekers centraal. Veel werken, waaronder nieuw werk en veel video’s (23 uur), prikkelden de zintuigen om je bewust te worden van de te hacken wereld. Want een wereld die je niet kent of wilt kennen, daarover heb je niet de controle.

Wolvenplein kan terugkijken op een intensieve periode waarin zij de controle kwijt was, die lag bij Hacking Habitat en de bezoekers. Een kort overzicht van een select aantal werken staat op onze site.

Agenda

  • Bezoekersuur rondleidingen weer na de vakantie op 3 september
  • Buurtborrel The Village op de eerste zondag van de maand: 3 juli om 16.00 uur en dan weer 4 september
  • ZOMERMARKT zaterdag 10 juli
  • Buurteten: zondag 11 september vanaf 17.00 uur

Reacties zijn gesloten.