The Village, pop-up Muzieklokaal en Dag van Architectuur

The Village Coffee & More verbouwd het voormalige ISD-huis en gaat deze zomer open. Voor de crowdfund van Het Muzieklokaal vindt een optreden plaats in de gevangenis. Op de Dag van de Architectuur ontvangt de gevangenis groepen en nog tot 31 mei UtrechtDownUnder.

Lunchroom The Village Coffee & More Wolvenplein

The Village locatie Wolvenplein gaat in de eerste helft van juni open. De benedenverdieping van het voormalige ISD-huis wordt volledig omgebouwd. Buiten is een groot terras aanwezig met een trap naar de Wittevrouwensingel voor de aanleg van bootjes.

the-village-wolvenplein-koffiemachine-ug15-en-koffiemagierThe Village gaat haar eigen koffie maken! Naast het restaurant is een voormalige gevangenisruimte omgebouwd tot koffiebranderij. Een koffiemagiër gaat toezien op de juiste kwaliteit (zie foto’s website). Niet meer zo krap behuisd als op de Voorstraat is straks iedereen welkom. De opening gaat in de eerste helft van juni plaatsvinden, bedrijfsleidster Kim kan bijna niet wachten. The Village: van woensdag tot en met zondag van 9.00 tot 21.00 uur.

De tweede life hack van Hacking Habitat start op 11 juni

hacking-habitat-how-to-fight-debt-11-juni-2015De tentoonstelling van Hacking Habitat wordt voorafgegaan door een viertal life hacks” conferenties over de randen van onze samenleving. De tweede life hack heeft als thema ‘schulden bestrijden’ ofwel ‘how to fight debt’. De conferentie start met een voor iedereen toegankelijke lezing in TivoliVredenburg op donderdagavond 11 juni a.s.. Ze start met een video presentatie van Tomas Sedlácek en een vervolg debat tussen de bekende journalisten Rutger Bregman versus Eric Smit.

Pop-Up Muzieklokaal: Klassiekers in de bajes 5 juni

Op vrijdag 5 juni is Het Muzieklokaal in de bajes (gevangenis DeVrijeWolf). Om 19.30 uur gaat de deur open en de muziek met het biertje duurt tot 22.00 uur. Iedereen is welkom en de toegang is € 15,-. Er wordt schandalig goede klassieke muziek beloofd!

muzieklokaal-uitnodiging-klassiekers-in-de-bajes-5-juni-2015Het Muzieklokaal haalt klassieke muziek uit de traditionele context en brengen het, met context, naar de kroeg. Het Muzieklokaal houdt een crowdfunding voor een permanent bestaan. Om die reden is de kerk van de bajes afgehuurd. Meer over Het Muzieklokaal op haar website

Dag van de architectuur op 20 juni

Dag van de Architectuur 2015 vindt plaats op zaterdag 20 juni. Die dag is er ook in Utrecht van alles op architectuurgebied te beleven. De meest recente architectuurparels zijn opengesteld, waaronder de gevangenis Wolvenplein, althans de veilig verklaarde delen van het pand voor een rondleiding. Aorta organiseert met Stadsdorp Wolvenburg de rondleidingen op verschillende tijden. Meld je tijdig op de website van Aorta.

Nog tot en met zondag 31 mei UtrechtDownUnder

Nog een paar dagen de kans om de tentoonstelling in het bijzondere Rijksmonument te bezoeken. Naast de tentoonstelling met werk van 41 Utrechtse kunstenaars is er een interessante randprogrammering in het weekend. Zie de website UtrechtDownUnder

Op 1 mei is de tentoonstelling UtrechtDownUnder onder het thema Onder Controle van start gegaan. Op Culturele Zondag 3 mei passeerden meer dan 1.000 bezoekers de entree. Daarvan hebben ruim 600 de rondleidingen van Stadsdorp Wolvenburg gevolgd. Gidsen Bettina, Hanneke, Ellen en Ronald hoopten voldoende aan de beurt te komen. Ze hebben het geweten. Om half zes waren ze uitgepraat en uitgeteld, voldaan en overladen met complimenten. De tentoonstelling UtrechtDownUnder is een succes. Van woensdag tot en met zondag is het niet meer rustig geweest op het Wolvenplein. Velen hebben de gevangenis bezocht en zijn verrast door de gevarieerde en hoge kwaliteit kunst. Kunstliefde heeft een geweldige prestatie neergezet om ons zo te laten genieten.

Gedoe met tuinen: moet Rijksvastgoed er geharkt uit zien?

Er zijn allerlei soorten tuinaanleg mogelijk, van geordend tot ogenschijnlijk ongeordend. Ongeordend is een wildernis, geordende wildernissen zijn er ook. Volgt u het nog? Het RijksVastgoedBedrijf vindt het tuininitiatief van Hacking Habitat voor de Bemuurde Grond maar lastig te begrijpen: de natuur op de rand langs de ringmuur lijkt z’n eigen gang te gaan, maar toch zou er orde komen. Kunstenaar Hans van Lunteren heeft op dat gebied al ruimschoots zijn sporen verdiend. Samen met Ienke Kastelein maakt hij het plan voor de Bemuurde Grond en zij worden bij de uitvoering geholpen door buurtbewoners. Het verzoek: laat de door het Rijk betaalde hovenier stoppen met het maaien. De buurt neemt het werk over. Intussen lijkt het een echte hacking activiteit te worden: het haalt de orde van het Rijksvastgoedbedrijf overhoop.

Op de site

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) verkoopt de gevangenis met het complete bolwerk Wolvenburg, het Rijk is namelijk eigenaar. Het RVB hanteert daarbij uiteraard haar eigen beleid met regels. Meer over haar beleid en die regels vindt u terug op onze website onder het kopje artikelen: het artikel ‘Rijksbeleid voor het afstoten van vastgoed’ en een artikel uit het blad De Architect ‘Nieuwe afstootstrategie Rijksvastgoed’ en ‘Rijksvastgoed krijgt geen prijskaartje’. Kijk hiernaast bij Achtergrond informatie. Het RVB verwacht overigens pas in de loop van 2016 te kunnen starten met de publieke verkoop.

Reacties zijn gesloten.