Nieuwjaar, wintermarkt en filmlocatie voor de Tulp

Pas sinds april 2015 kent de gevangenis op bolwerk Wolvenburg een gevarieerd gebruik en nu al een wintermarkt en de gevangenis als filmlocatie voor TV serie De Tulp. Wat is er al veel gebeurt, en dat wordt alleen maar meer. De eerste buurtborrel is aanstaande zondag 3 december om 16 uur in The Village. 2016 wordt het jaar van HACKING HABITAT. Eerst is er op zondag 24 januari een Wintermarkt.

Buurt-borrel Wolvenburg 3 januari

Buren treffen elkaar op Wolvenburg. In het nieuwe jaar beginnen we direct al op aanstaande zondag 3 januari met een buurtborrel: van 16.00 tot 18.00 uur bij The Village. Iedereen is welkom bij deze (zelf te betalen) Nieuwjaarsborrel.

wintermarkt-wolvenplein-24-jan-2016WINTERMARKT – zondag 24 januari 11-17 uur

Creatieve buurtmarkt in de oude gevangenis in Utrecht, met o.a. Albo Helm, Ateliers De Wijde Doelen, Baris Wanschers, Blend Leven / INT2ART, Boonbeelden (Frans Boon), Connie van Hof, Donker Utrecht, Formidabel, Freek Joosten Fotografie, Het Tweede Juweel, Inky Fingers, Joke & Cobi, Kaethe-Kapoentje, mancave-mantique.nl, Marijke de Groot (3D-kunst en cursussen), Marjo Swart & Helene Hagg, Monique Roelen, Musch – tijd voor eten, noest, Old Friends, Patricia & Martijn, Sillyscreens, Uitgeverij Snor, T-Tas, Villa Vief, XLY Jewelry, Studio Zeef (Lucas van Hapert & Tessa Kwee), zoetgoed.nl, een knusse koffiebar van The Village en gezellige plaatjes van dj Miss Twist! Graag tot ziens op de sfeervolle wintermarkt!

Wolvenplein als markt, rechtstreeks van de boer

rechtstreex-wolvenplein-plompetorengracht-eoEerlijke producten, eerlijke prijzen en direct van de boer. Dat belooft Rechtstreex met haar voedselsysteem. Door samen direct in te kopen bij de boer verkorten ze de keten. Woon je in de buurt van de oude gevangenis en houd je van lekker lokaal eten en VRIJHEID (geen abonnement.. gevangenis.. snapt u?), de dames van Wijkpunt Wolvenplein starten in januari! Bekijk de site van Rechtstreex en haar aanbod voor de wijk rondom het Wolvenplein.

De gevangenis als filmlocatie

Enkele maanden geleden vonden opnamen plaats voor de tweede serie van ‘De Zwarte Tulp’. Voor de volgers van deze serie: wie gaat er naar de gevangenis? Dat vertellen we dus niet, we zijn geen spoilers. Maar inmiddels weten meer TV- of filmmakers het Wolvenplein te vinden. Wolvenburg: bekend van TV en film?

hacking-habitat-flyer-aankondigingOpening HACKING HABITAT!

Op vrijdag 26 februari a.s. opent HACKING HABITAT haar deuren als internationale tentoonstelling, met werk van meer dan 86 kunstenaars. Vanaf 17 uur is er een feestelijke opening met als speciale gast en spreker Birgitta Jonsdottir, politica en activiste, bekend van Wikileaks, voorzitter van de Piratenpartij en sinds 2009 parlementslid van IJsland. Aansluitend vrij bezoek aan de tentoonstelling, rondleidingen en performances. Locatie is de oudste gevangenis van Nederland, Wolvenplein, Utrecht.

Statushouders vinden huisvesting op bolwerk Wolvenburg, vervolg:

dagen-tellen-in-de-cel-gevangenis-wolvenplein     Hoelang gaat het nog duren?

In het voorgebouw van de gevangenis zijn tien kamers beschikbaar om te bewonen. Hoelang kunnen ze tot de verkoop verhuurd worden? Die vraag wil Floris Zwolsman graag beantwoord hebben, voordat Bewaakt en Bewoond zelf de kosten voor enige aanpassingen op zich gaat nemen en het huisvesten van statushouders gaat doen. De bedoeling is het huisvesten van acht statushouders en twee studenten. Enkele ruimten moeten omgebouwd worden tot keuken en/of huiskamer, ook de toegang moet beter geregeld worden. Het plan is op korte termijn te realiseren, maar eerst is toestemming van het Rijksvastgoedbedrijf vereist.

Reacties zijn gesloten.