Lezing Wolvenburg en driehoeksoverleg gemeente-politiek-stadsdorp

Bolwerk Wolvenburg, waarom is dat zo lang verstopt gebleven? Hoor daar meer over op maandagavond 18 april. De Groene Wolf gaat los, het driehoeksoverleg met de politiek stelt zich voor en het volgende is ook bedoeld voor de agenda van april: Hacking Habitat, Bezoekersuur en de Buurtborrel.

Lezing bolwerk Wolvenburg

Op maandagavond 18 april houdt Bert Poortman een lezing over bolwerk Wolvenburg. Aan de hand van schilderijen en tekeningen wordt het ontstaan van Wolvenburg en het gebruik van dit bolwerk besproken. Eén van de oudste tekeningen uit 1606:

1606-wolvenburg-tekening-kaartboek-kapittel-st-janDe lezing wordt gehouden in kantine Water & Brood in de gevangenis, start 20 uur en na een pauze tot uiterlijk 22 uur. De lezing is voor iedereen bedoeld en de entree € 5 is ter plekke te voldoen. Er is een beperkt aantal plaatsen, aanmelding is gewenst op wolvenburg@gmail.com. Kom je?

De Groene Wolf is los

De roedel van de Groene Wolf is inmiddels 14 personen sterk. De tuingroep gaat aan de slag met pallets, groeibakken en steigerdelen. Met die basis worden mobiele tuinen ingericht op Wolvenburg. Tuinen met een variatie aan groen: bloemen, moestuin, bessen, kruiden, wilde planten en stinsen. Het groen wordt uitgezocht op geschiktheid voor schaduw of zon of van beide wat.de-groene-wolf-bakken-en-een-pallet

De basis van de mobiele tuinen zijn een pallet en zes zogenaamde VHM bakken. Daar omheen komt een rand van steigerhout. In de bakken zit de tuinaarde en de aanplant. Halverwege deze maand worden de bakken gevuld en geplaatst.

Er wordt gewerkt op Wolvenplein

Met een tijdelijke gebruikersovereenkomst hebben kleine bedrijven van veelal zelfstandigen een werkplek gevonden in de gevangenis. Bijvoorbeeld Julian Boots:cel-in-gebruik-bij-julian-boots-gevangenis-wolvenplein-dec-2015

hij werkt met leer, o.a. voor riemen. Als werkplaats heeft hij twee cellen in gebruik, elk 7 m2 groot (of klein).

Bezoekersuur gevangenis Wolvenplein

monopoly-in-de-gevangenis-slechts-op-bezoekBezoekersuur verzorgt de rondleidingen in de gevangenis. Zaterdagmiddag 2 april en 7 mei zijn er weer rondleidingen waar iedereen zich voor kan aanmelden, er is nog plaats. Zie voor tijden en aanmelding onze site. Met familie of vrienden? Als groep kun je ook op andere tijden, dat gaat op aanvraag.

Bezoekersuur en Hacking Habitat? Op vrijdag en zaterdag zijn er om 13.15 en 15.15 uur combi-rondleidingen: door de oudste delen van de gevangenis en door de ruimten met kunst. Kaartjes zijn op die dagen te verkrijgen bij de kassa van Hacking Habitat. Kaartjes voor de tentoonstelling zijn thuis via internet goedkoper verkrijgbaar.

Driehoeksoverleg

driehoeksoverleg-tekening-albo-helm

©Albo Helm

“Utrecht maken we samen”! Dat staat in het coalitieakkoord van onze stad. In het driehoeksoverleg dat Stadsdorp Wolvenburg als initiatief heeft met ambtenaren en raads­leden is Klaas Verschuure de vertegenwoordiger van de politiek. Hij is fractievoorzitter van D66 en vertelt het volgende over zijn deelname: “Wolvenburg verdient onze aandacht en steun. Initiatieven die worden opgezet en gedragen door de buurt maken van Utrecht een nog fijnere stad om te wonen en leven. Ik heb aangeboden om Wolvenburg te volgen. Naar mijn mening is het het enthousiasme en de kennis van de bewoners die dit initiatief een succes kunnen maken. Door Stadsdorp van dichtbij te volgen, hoop ik bovendien de samenwerking in de driehoek te versterken.

Wat zijn de hobbels die jullie tegenkomen, welke regels staan er misschien in de weg bij het realiseren van de plannen? Zo kunnen we lessen leren. Zowel ambtenaren als raadsleden zijn erg benieuwd naar waar initiatiefnemers mee te maken krijgen. We gaan samen het hele proces van dichtbij meemaken! Zo merk ik nu al, dat het heel belangrijk voor het vervolgtraject is dat naast het ambtelijk apparaat, de initiatiefnemers en de gemeenteraad, ook het Rijksvastgoedbedrijf en de toekomstige eigenaren zo vroeg en goed mogelijk betrokken worden.

Ik ben erg enthousiast geworden over alle verschillende plannen!”

hh-als-dit-kunst-isHACKING HABITAT:

Veel video’s maken het thema van de tentoonstelling goed toegankelijk, hilarisch zijn bijvoorbeeld de beelden van 90-plussers met een selfie-stick. Het ‘gehackte’ jacht van Franco wordt ontmanteld op een film, midden tussen de brokstukken. De ruimte van Felix Burger is eng te noemen: een toekomstig overleg tussen wereldleiders, waar kunnen we in de galaxy heen vluchten. En zo is er veel meer niet te missen. De tentoonstelling is open van woensdag tot en met zondag en loopt door tot 6 juni en dat allemaal in de voormalige gevangenis op het Wolvenplein.

Buurtborrel Wolvenburg 3 april

Buren treffen elkaar op Wolvenburg. Zondag 3 april is de buurtborrel: van 16 tot 18 uur bij The Village. Iedereen is welkom.

Meer nieuws

Op onze site staat meer nieuws. Zo is onlangs Stadsdorp Wolvenburg op radio 1 geweest. Ook het nieuws rond The Village is ons niet ontgaan. Wij hoepen van harte dat de directe buurtbewoners en The Village zoeken naar een compromis: en dat beide partijen daar hun best voor gaan doen.

Reacties zijn gesloten.