Jailhouse Rock in De LiK – Elvis-avond op NPO 1

Jailhouse Rock in De LiK: 16 augustus is het zover. Dan is het veertig jaar geleden dat Elvis Presley stierf. Een hele avond wijdt NPO aan de King van de rock en roll. Eerst is er een documentaire en vervolgens een concert in De LiK.

Elvis Presley Jailhouse Rock - avond in De LiK

Elvis Presley Jailhouse Rock – avond in De LiK

In de documentaire Elvis Lives! gaan Matthijs van Nieuwkerk, Art Rooijakkers en Andrew Makkinga op zoek naar de erfenis van Elvis Presley. Andrew ontmoet diverse Elvis-imitators in Las Vegas, dat vaak in één adem met The King of Rock and Roll wordt genoemd. Matthijs duikt in Japan in de Elvis-cultuur. Het land kent enorm veel fans van de zanger. En natuurlijk wordt Memphis bezocht, dar gaat Art op bezoek naar het geboortehuis van de zanger, Graceland en de Sun Sttudios.

Jailhouse rock in De LiK

Jailhouse rock in De LiK

Het concert Elvis Leeft Live is nieuws voor onze buurt. Voor de gelegenheid is De LiK in de voormalige gevangenis Wolvenplein omgebouwd tot ‘Jailhouse Rock-tempel’. Eric Corton ontvangt Nederlandse artiesten die iets met Elvis hebben en zijn nummers gaan zingen. Dat zijn: Jett Rebel en Douwe Bob, George Baker, Leona Philippo, Lucas Hamming, René Shuman & Angel-Eye, Diggy Dex en Anita Meyer.

Het concert is helaas al opgenomen, dus bijwonen gaat niet meer.

Elvis Lives!, 20.30 uur • NPO1
Elvis Leeft Live, 21.30 uur • NPO1

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this page
Deel met:

Reageren is niet mogelijk