Een jaar met nieuwe energie

Wij wensen iedereen een zeer voorspoedig 2017

Het nieuwe jaar 2017
Het tijdelijk gebruik van de gevangenis zal zich waarschijnlijk ongestoord doorzetten. Het Rijksvastgoedbedrijf gaat haar overleg met de gemeente beginnen voor mogelijk definitieve bestemmingen voor het bolwerk. Kan deze locatie specifieke rollen vervullen voor de stad als geheel en hoe gaat dat samen met de inpassing in deze buurt? Wij verwachten niet anders dan dat de leden van Stadsdorp Wolvenburg in de loop van dit jaar worden betrokken bij deze vraag.

Er is meer nieuws met een korte terugblik, Buurtstroom en De Zwarte Tulp.

Korte terugblik op 2016
Het jaar 2016 was veel bewogen met Hacking Habitat, bajesverhalen, Groene- Witte en Vrije Wolven, de buurtborrels, buurtmaaltijd en er is veel belangstelling voor een rondleiding. De Escaperoom van Gajes in de Bajes ontvangt dagelijks groepen. Meer dan 100 mensen hebben in de gevangenis een werkruimte, ook al zijn ze er lang niet elke dag. De horeca van The Village heeft in september besloten te stoppen. Bakx & Meyer ontvang elke week weer diverse groepen voor een conferentie, diner of anders.

Buurtstroom Molenstraat – nieuwe energie.
Op deze plaats geven we ruimte voor een nieuw buurtinitiatief: de eerste Buurtstroomcentrale van de binnenstad. Op twee daken van de SSH in de Molenstraat komt een zonne-energiecentrale. Ruim 100 panelen kunnen door buurtbewoners worden gefinancierd. Zij krijgen de opgewekte stroom verrekend op de eigen energierekening.

Een paneel levert per jaar ongeveer 250 KWh op en vraagt een inlegbedrag van € 362,50 per paneel. Uiteraard kan in meer panelen geïnvesteerd worden. De kosten zijn binnen 12 jaar terugverdiend. Een rendement van boven de 3% wordt verwacht.
Op de informatieavond vertellen de initiatiefnemers hoe het in elkaar zit. Samengewerkt wordt met Energie-U, zij zorgt 15 jaar voor onder anderen het onderhoud en de financiële verrekening. De informatieavond is 16 januari 20.00 uur, adres: Maar ’s Zondags Niet – Wittevrouwenstraat 30. Graag vooraf aanmelden op: wolvenburg@gmail.com

Zwarte Tulp
Na een bloedstollend en succesvol eerste seizoen van‘Zwarte Tulp’ is vanaf woens­dag 4 januari het tweede seizoen te zien bij RTL 4. Zwarte Tulp is een Nederlandse televisieserie. Intro deel 2: De vloek van de zwarte tulp lijkt voorbij. De families hebben de ruzies bijgelegd en lijken weer door één deur te kunnen. Niets is echter minder waar. Gevangenis Wolvenplein was in het najaar van 2015 al het decor voor de opnames van deze tweede serie. Wie zit er in de gevangenis en hoe komt Wolvenplein daarbij in beeld? Er zijn mogelijk meer redenen om de serie te bekijken, maar Wolvenplein als decor is er één van.

Agenda

  • Bezoekersuur rondleidingen aanstaande zaterdagmiddag 7 januari
  • Buurtborrel Puschkin Ridderschapstraat 1: zondag 8 januari om 16.00 uur
  • Informatieavond Buurtstroom Molenstraat: maandag 16 januari 20.00 uur Wittevrouwenstraat 30

 

Download de volledige nieuwsbrief januari onder deze link.

Reacties zijn gesloten.