Drukte over horeca en enkele activiteiten

In deze nieuwsbrief aandacht voor horeca, enkele gevangenis activiteiten en het te starten onderzoek naar bestemmingen.

Nog meer horeca in de binnenstad?
Het kan straks zomaar gebeuren dat in dat vriendelijke restaurant feesten worden georganiseerd. Met binnen een live band, rokers voor de deur en aan- en afrijdende bezoekers. De gemeente wil de horeca in de binnenstad nog meer de ruimte geven.
horeca binnenstad utrecht loopt spuigaten uitIn de nieuwe voorstellen kunnen bewoners alleen met een ingewikkelde klachtenrege­ling uitwassen tegengaan. De Wijkraad Binnenstad krijgt al jaren klachten van bewoners over overlast door de horeca. De Wijkraad vindt uitbreiding in de binnenstad in principe ongewenst en wil daar graag met bewoners over in gesprek: dinsdag 7 maart om 20.00 uur in de kerk van de Lutherse Gemeente, Hamburgerstraat 9. Iedereen is welkom.

Korte film ‘Black Pawn’
Andre Schoorlemmer werkt als componist op het Wolvenplein en heeft muziek gemaakt voor de korte film ‘Black Pawn’. Het begin en einde van deze korte film zijn geschoten in de gevangenis! Gebruik de link naar de korte film op YouTube.

Bundelpresentatie Alexis de Roode

Op donderdag 9 maart stipt 20.00 uur zitten er dichters in de cellen: Alexis de Roode, Daniel Vis, Omar Breeveld, Mia You en Onno Kosters. Zes vrouwelijke bewakers leiden u langs de cellen voor een kort bezoek onder toezicht. Ervaar poëzie in een dictatuur, en de dictatuur van de poëzie. Dit alles ge­schiedt ter inwijding van de langverwachte nieuwe dichtbundel van Alexis de Roode “Een steen openvouwen”. Aanmelden via publiciteit@uitgeverijpodium.nl (o.v.v. Presentatie Alexis de Roode) of via het evenement op Facebook. Let op: er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Vol = vol.

Wat mag bolwerk Wolvenburg worden?
De gemeente heeft een onderzoeksover­eenkomst gesloten met de Staat der Nederlanden over de herontwikkeling van Wolvenplein 27. Het monumentale complex is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB), dat nu een koper zoekt. Een klankbordgroep gaat de voortgang toetsen en input leveren. Stadsdorp Wolvenburg is gevraagd daarin zitting te nemen. Het onderzoek is afgerond als de gemeenteraad toestemming heeft gegeven voor mogelijke nieuwe bestemmingen van het bolwerk. Vervolgens start het Rijksvastgoedbedrijf de verkoop. Dat kan nog even duren. Lees meer over dit onderwerp op onze website.

Agenda
Buurtborrel Puschkin Ridderschapstraat 1: zondag 5 maart om 16.00 uur
Bezoekersuur rondleidingen zaterdagmiddag 8 april en 6 mei nieuwe kansen

Reacties zijn gesloten.