Buurtstroom Molenstraat gaat vlot van start

Op 16 januari is de inschrijving begonnen voor de buurtstroomcentrale Molenstraat. Op platte daken van SSH kantoren komen 104 panelen die door de buurt gekocht worden. Zij vergroenen er hun energie mee. Twee weken na de start van de inschrijving is al op 82 van de 104 panelen ingeschreven. Wie doet nog meer mee?

buurtstroom daken Molenstraat Utrecht

Initiatiefneemster Mieka wijst de daken aan

Zou u graag zelf duurzaam energie willen opwekken in Utrecht? Maar heeft u een woning of werkruimte in eigendom of in huur, waarvan het dak niet geschikt is voor zonnepanelen? Dan kan het nu wel door te investeren in een zonnepaneel van Buurtstroom Molenstraat. Buurtstroom Molenstraat maakt gebruik van de zogenaamde postcoderoosregeling. Alle bewoners en bedrijven in de binnenstad en omliggende wijken kunnen meedoen:

Postcoderoos Buurtstroom Molenstraat

De Stichting Studenten Huisvesting (SSH) stelt kosteloos twee daken ter beschikking voor de eerste zonne-energiecentrale van de binnenstad. Het dak van haar nieuwe kantoor in de Molenstraat en een plat dak op het binnenterrein. Op deze twee daken passen ongeveer 104 panelen. U kunt al deelnemen vanaf € 362,50, dat zijn de kosten van een heel zonnepaneel. Een paneel levert per jaar ongeveer 250 KWh op. Elk jaar ontvang je de groene elektriciteit en een rendement van circa 3,4%.

Buurtstroom Molenstraat is een initiatief van drie buurtbewoners en zij werken samen met Energie-U. Meer informatie over het project is te vinden onder de link. Op de pagina van Energie-U is ook de brochure te vinden over dit project.

Reacties zijn gesloten.