Contact

Contact & Links

Gesticht Wolvenburg is in 1856 geopend en is nu de oudste cellulaire gevangenis van Nederland. Penitentiaire Inrichting Wolvenplein werd in juni 2014 gesloten. Vereniging Stadsdorp Wolvenburg startte in september 2013. Wij zijn een lokaal initiatief en ‘bemoeien’ ons met de herbestemming van bolwerk Wolvenburg en de daarop staande gevangenis.

Plannen voor een toekomstige nieuwe bestemming worden gemaakt, van oud naar nieuw

De vereniging houdt bijeenkomsten, deelt informatie op deze website en met nieuwsbrieven en organiseert activiteiten. Stuur daarvoor een mail dan ben je lid en krijg je zonder verplichtingen de nieuwsbrief. Stadsdorp Wolvenburg, stuur een mailbericht naar wolvenburg@gmail.com

Vereniging Stadsdorp Wolvenburg

e-mail: wolvenburg@gmail.com

website: www.wolvenburgutrecht.nl

Pagina Facebook

Postadres:

Stadsdorp Wolvenburg
p/a Wolvenplein 24
3512 CK Utrecht

Bankrekeningnummer NL08 TRIO 0784 9320 42


Links:

Bezoekersuur – rondleiding gevangenis Wolvenplein

bezoekerskaart-gevangenis-wolvenplein

Voor iedereen is het mogelijk om de gevangenis te bezoeken. Stadsdorp Wolvenburg organiseert rondleidingen op de eerste zaterdagmiddag van de maand. Gidsen vertellen daarbij het verhaal van bolwerk Wolvenburg, de historie van het gevangeniswezen, het huidige gebruik en de plannen voor de toekomst.

Groepen kunnen boeken voor een zelf te bepalen dag en tijdstip, zie Bezoekersuur.

Beheerder van de gevangenis Wolvenplein De Stadstuin

De Stadstuin heeft het beheer over de gevangenis en regelt de huur van diverse ruimtes. Cellen, werkruimten, huiskamers, bezoekruimte en voormalige kantoren zijn te huur. Contact Stijn van De Stadstuin

Evenementen en kortdurende activiteiten

Bakx & Meijer laat allerlei soorten evenementen plaats vinden in De LiK. De LiK van Bakx & Meijer is beschikbaar voor evenementen en ontmoetingen, van zakelijk tot privé voor vergaderingen, brainstormsessies, presentaties, borrels, diners etc. Verschillende ruimten zijn beschikbaar voor activiteiten van een dagdeel tot dagen. Boek via de LiK de ruimte voor filmopnames.

Bezoekende groepen kunnen hun programma aankleden met een rondleiding. Ruimten zijn geschikt voor een sit-down diner – walking dinner – buffet of borrel. Dat mag duren tot 22.00 uur (met uitloop) in de avond. Er zijn ruimten voor groepen van 8 tot 300 en in combinatie voor meer personen. Contact De Lik.

En dat allemaal dankzij de sinds april 2015 geopende deuren van de gevangenis.

celdeur-gevangenis-wolvenplein-in-1999-foto-menno-boermans
Celdeur gevangenis Wolvenplein in 1999 – foto Menno Boermans

Reacties zijn gesloten.